tovesutopia.blogg.se

Projekt vecka 18 - dag 1

 
För att tillaga rätten krävs inte speciellt mycket krångliga saker. Lite får man kanske köpa till, men det rör sig inte om några konstiga matvaror. :) Serveras med ris, och enligt receptet skulle det vara vildris, men jag tog fullkornsris. Det gillade jag inte riktigt... Hm. Basmati vore säkert mycket godare i så fall.

 
Här är maten. Haha. Jag har redigerat bilden för att den skulle se mindre äcklig ut, och ändå ser det inte alls gott ut... Jaja. För lite finare färger rekommenderar jag att ni INTE gör som jag.
 
Jag hade min matlåda i väskan, både riset och yakinikn. Allt blandade sig och såg inte alls lika gott ut som dagen före. Dessutom blev purjon brun under natten då sojan färgade den, och så åkte den med i micron vilket gjorde den ännu mer brun och ofräsch. Ingen grön och fin purjolök där, inte.

 
 

En låda

I helgen har jag inte bara festat. Jag har pysslat med. :-) Jag stod i köket och funderade högt över vad jag skulle knåpa ihop... Och då visade det sig att vi hade en tråkig, ofärgad låda/ask som som skulle användas som förvaringsbox. Det lät som en ovanligt rolig uppgift, så det tog verkligen inte lång tid innan jag var igång.

Time for box-make-over. Bland mina egna saker hittade jag lite fint papper, och i en annan låda hittade jag ett par band och guldknappar. Tänk vad lite gammalt skräp kan bli fint. Nu är frågan vad den kommer användas till. Smycken? Andra småsaker? Jag har inte en aning, men det lutar åt det förstnämnda.

Note to self - ( Det här är en inköpslista inför---> veckans projekt <--- Klick!)
- spenat
- sweet pineapple glaze
- färsk mynta
- parmesanost
 



Projekt vecka 18 - Matlagning


 

Matlagning. Det är precis vad jag ska ägna min vecka åt. Tillsammans med lite annat, hoppas jag. 

Jag lånade hem kokboken "Allt om mat" och blev ganska inspirerad av de enkla men goda recepten.
Söndagskvällen gick åt till att planera och inhandla veckans mat.

     
 
 
Kostnad:
Kostnaden för allt var 900;-.
130;-/dag och lite mer än 40;-/portion. 
Helt okej ändå.
 
 
 
 
 




 
WHY DO I DO THIS?
 
1. Utmaningen. Det är något att bita i! :)
2. Genomföra något från scratch. Jag gillar det. Från idé, till genomförande, till färdig "produkt".
3. Bättre cooking skills. Man lär sig en hel del om matlagning.


Här är veckans matsedel. Maten lagas dagen före den äts. (Nu är den ändrad!)

Tisdag:   Renskavsyakiniku med vinbärscréme
Onsdag: Lagar ej mat, shoppar på Gekås i Ullared
Torsdag: Laxlasagne
Fredag:  Apelsinlax med spenatmos
Lördag:  Wok med fläskkött och svamp
Söndag: Stekt ris med kräftstjärtar och mango 
Måndag: Grillad kassler med svamprisoni & mangold
Tisdag:   Kycklingspett och äppelbulgur 

LEZZGO! :)
 

Skylla sig själv

Hej på er, igen!

Jag bloggade aldrig igår, utan lade tiden på att städa upp lite och fixa mig inför kvällens fest hos en kollega.

This is yesterday's funny parts:
Först träffades vi på Brasseriet, fyra peppade telefonförsäljare. Jag åt en väldigt god, krämig ceasarsallad plus ett glas vitt till som båda fick ovanligt högt betyg. De andra beställde in varsin plankstek :) Har aldrig varit på stället förr, så för mig var detta en trevlig överraskning. Vi åkte hem till lägenheten vi skulle festa i, det bjöds dit fler människor och vi hade kul, inget att klaga på :)

This is yesterday's not-so-funny parts
Men att jag åt ett så lite fick jag ångra bittert... milt uttryckt. Efter några glas vin mådde jag SÄMST. Vissa dagar klarar jag bara inte av alkohol, och med bara en sallad i magen borde jag ha kunnat förutse att allt skulle gå åt helvete... :) Hemkommen och illamående åt jag lite granna, drack så mycket vatten som fick plats, och sedan dunsade jag i säng.

Idag mår jag bra igen, jag drack ju inte mycket igår. Men kombon tom mage + alkohol... Ni vet ju hur det slutar. Utan undantag. Nu kurerar jag mig själv med en god frukost och kaffe.

Gissar att jag bara har mig själv att skylla.
Hur dum får man vara...? :)
 
 

Eat your breakfast!

Ät en bra frukost. Inga undanflykter!
Här kommer 5 anledningar ni bara inte kan smita undan.
Gör ni det borde ni fundera på att kanske höja självkänslan och börja ta hand om er.
 

 
  • Humöret påverkas oerhört av maten du äter. Så starta redan på morgonen med bra mat för att göra din dag så bra som möjligt!
  • Ämnesomsättningen förblir aktiv om du äter en bra frukost, vilket innebär att förbränningen av fett går lättare. Bra om man är noggrann med att hålla kroppsmåtten.
  • Bra mat håller hungerskänslan borta längre och hjälper dig att äta lagom av allt. Risken att du får akuta cravings är mindre.
  • Du gör bättre ifrån dig i skolan/på jobbet. Minnet och koncentrationen blir enormt mycket sämre om du skippar frukosten. Så nu när du vet med dig att din frukost hjälper dig att tillslut komma in på din  drömutbildning, eller ger dig en löneförhöjning på jobbet pga. att du gör bra ifrån dig - vill du fortfarande skippa frukosten då?

  • Du slipper vara sjuk. Japp, om du får i dig rätt kost med rätt vitaminer, mineraler och antioxidanter,  hjälper du kroppen att hålla immunförsvaret i topptrim. Hur fancy är det att vara sjuk?
 

Helg-geting

De här bilderna fotograferades i helgen. Varning för getingkänsliga. ;)
 
 
 
 
 

Framtid och klotter.

Tjoho.
 
Jobbar. Här säljer jag på bra. Planerar atm min semesterledighet.
Jag hoppas på att få några härliga sommarveckor utan jobb i juli-augusti. :) Längtar!

Verkar som att sommaren kommer bli bra. Den kommer bestå av sommarjobb som vaktmästare, som telefonförsäljare OCH jobb som... latmask (Jag ska ju vara ledig med!). Måste tillägga att jobbet som vaktmästare är ganska underbart; vara ute, slippa stressa, bli lite brun, vara i rörelse hela tiden... Roligt!

Det gorde mig glad att få framtiden spikad.
Glädje är bra, och gör mig kreativ.
Därför klottrade jag ihop mönstret nedan.
 
Ha det gott!
 
 
 

 
 
 

Mata fåglar.

Under en halvtimmes väntan på bussen händer en del saker som man kan plåta, märkte jag en sommardag för längesedan! :) Här får ni kika på ett par bilder.

Hon stod och matade fåglar vid Viskan nära Sandwalls plats
Det ser ut som att fågeln spelgar sig.
 

Parfymer

Hejhej!

Och så har min kära mor lovat mig en parfym, och jag vet inte vilken jag vill ha.
Så om ni har lust...
 
Vilken parfym skulle ni rekommendera mig att köpa? Kanske kan du säga vilken parfym som är din favorit, och hur den doftar. Blommigt, citrus, vanilj, nytvättat.. är den tung eller lätt?

Tips: Jag fastnar ofta för de lite söta parfymerna.

 
 Här gjorde jag ytterligare en bild programmet Pixlr på internet. Skitkul är det :D
 
 

Papperskorg?

När Metroboxarna på busstorget är tomma tror folk att det är papperskorgar. :) För ett par år sedan när jag väntade på en buss under sommarlovet, lade jag märke till och fotade det här. Vad säger man? Haha... Människor..!
 
Kunde inte låta bli att lägga till något extra i bilden, ser ni vad? :)


Bilden har varit ute på min gamla blogg, om ni mot all förmodan skulle känna igen den. ;)

Två små filurer.

De här små söta sakerna pryder våran vägg ovanför teven. När de kom hem till oss fick de varsin mössa i välkomstpresent. Tror att vi fick dem med ett par finflaskor, de satt över korken. Vilken tur att  vi hade mössor i rätt storlek! ;)

 
 

Jag gjorde en bok.

Jag skulle visa er vad jag pysslat på, och här är resultatet! Det blev en liten bok på tjugotre blad som kan användas till vad som helst, men jag använder den nu som en liten minnes-/anteckningsbok.

Jag får ofta nya idéer och känner mig ofta överväldigad av saker jag vill få gjorda. Det blir så mycket att hålla reda på att jag glömmer av allt och blir frustrerad. Och ni håller väl med om att det extra kul att använda något man gjort själv? Billigt är det med. :)



Baksidan lade jag inte alls ner lika mycket tid på, och den har dessutom ett annat mönster än framsidan. Framsidan såg först likadan ut, men det ändrade jag på tillslut.

Nedan: Såhär tänkte jag först att boken skulle se ut. Det finns ännu fler versioner - vilket syns på det skadade pappret på framsidan. Jag rev bort rosa detaljer, men det gick inte bra alls. Såklart. Det hela slutade (som ni ser på första bilden) med att jag helt bytte papper på framsidan.

Pannbiffar.

I helgen åt vi pannbiffar. Jag har alltid gillat husmanskost, och tycker verklgen att det mättar superbra! Speciellt kalla vinterdagar är det gott. Funkar såklartbra på sommaren med, men då äter jag hellre lite fräschare mat i form av mer sallader, skaldjur och sill och potatis. MUMS!



 
 

Sjuk och pysslig

Idag är jag sjuk, och större delen av dagen har tillbringats i horisontellt läge. I soffan. Framför teven.
Som tur är har jag ingen feber. Skönt det.

Jag pysslade lite nu på eftermiddagen, eftersom jag har blivit lite bättre. Man kan säga att jag klippte och klistrade. Scrapbooking, typ. Fast det jag dekorerade knåpade jag först ihop för hand, så en del konstruktion blev det allt också!

Jag ger er en bild som inte säger alltför mycket om det färdiga resultatet. Det ska ni få se imorgon!


Godnatt.

Ugnsstekt kyckling, marinerad i BBQ-sås. Det kommer våra matlådor att innehålla imorgon. Lite couscous till det och så en créme fraiche-sås med rödlök och svartpeppar i. Fixades till under tiden föräldrarna satt vid teven och kikade på Partaj och Café Bärs. Well, pappa tittade på Café Bärs. Mamma pep visst iväg med bilen till affären och köpte en tidning, precis när programmet började. Wonder why... ;)

Jag hoppas på att jag mår bättre imorgon och kan jobba. Termometern visade ingen feber som tur var, men bra mår jag inte. Huvudet, ögonen, näsan, magen, lederna... känns som att min klagolista skulle kunna bli längre, men det tänker jag inte låta den bli. :)

Och jaa. Nu är jag väldigt, väldigt trött.
Ha det bra kompisar!



Sunday morning

I en sovsäck på en madrass på golvet. Hos en människa jag inte känner. Rejält trött, väldigt förkyld. Där vaknade jag i kylan. Födelsedagsbarnet låg i dubbelsängen vid sidan av mig, och min kompis N var i full gång med att bädda ihop sina lakan. Festen var över och genom fönstrena i det intilliggande rummet kunde jag se att det var ljust ute. Jag hörde prat och skratt från de andra utifrån vardagsrummet.

Jag kravlade mig upp ur sovsäcken och slog upp dörren in i vardagsrummet, försökte tassa obemärkt bort till toaletten, men det gick inte något vidare bra. Kommer man med rufsigt hår och festklänning, utsmetat smink och pliriga ögon GÅR det inte att gömma sig.

Smet in på toaletten och fräschade upp ansiktet med iskallt vatten och gick tillbaka till de andra, satte mig i soffan jämte N. Huset låg på en höjd med utsikt över en sjö, och fönstrena löpte längst hela väggen som vette ner emot sjön. Rummet var ljust, ganska varmt, mysigt och rätt hemtrevligt. Stämningen var go', folk var pratiga och glada men ändå lugna. Trevligt, helt enkelt.

Kring bordet på fönstersidan fylldes det på med folk. Jag förstod först inte varför. Snart visade det sig att en väldigt snäll mamma hade ställt fram en megafrukost till alla trötta gäster. Hon hade dukat upp hembakt bröd och pålägg, mängder med hembakad äppelkaka, sin egna ost- och skinkpaj och dessutom gjort en stor karaff meden rosalila smoothie.... Vilken mamma! 

3 iTems iLike

3 iTems iLike.
Nytt tema.
Jag tar upp tre saker som jag gillar för dagen.
 
iTem 1:
- Häftstift
Praktiska små metallbitar som oftast bara har ett enda syfte. Fästa upp vrålviktiga papper. Och vi glömska människor kan ha stor nytta av de små stiften. Jag har valt färgglada huvuden för utseendets skull, så de kan även användas i dekorativt syfte. Ordning&reda + dekorera. iLike.

iTem 2:
- Hårband
För oss med långt hår... Hur många bad hairdays kan en hästsvans rädda? There's no limit, it seems. Och så känner ni väl igen att... a) håret är ivägen när jag tvättar ansiktet b) håret är ivägen när jag sminkar mig... Vilken liten pryl löser detta? Mm-hm! ;) iLike.

iTem 3:
- Multipurpose glue.
Jag köpte ett allroundlimstift som ska kunna fästa alla möjliga ytor mot varandra. Limmar foto, filt, textil, plast, trä, papper, kartong m.m. Superbra om man är lite pysslig av sig eller råkar vara i behov av lim av någon annan anledning. iLike.
 
 
 

Corporalcadet IGEN. - YouTube DEL 6

Här kommer ett ytterligare inlägg under kategorin YouTube.

Jag såg en av Levi's gamla videos igen nyss. Måste visa er!

Levi presenterade jag lite kort HÄR för er som missat. I det inlägget träffade vi Daphne, Levi's förvirrade farmor/mormor (whatever) och vi fick se hennes minst sagt underhållande reaktion på en video där hon själv medverkat (vilket hon glömt av)..

I den här videon nedan kommer lite råd från Daphne. Underbar humor hon har. Just listen. :)

Levis egen beskrivning av videon är ungefär:
Daphne presenterar en monolog som genomsyras av mild Alzheimers och demens. Jag tänkte att vi alla behövde lite tid tillsammans med vår underbara "Nanna".


Musik-Rubrik

Jag sitter med gitarren i knät och klinkar lite mellan varven. Funderar på samma ackordslinga om och om igen, nynnar och tänker, funderar och klurar... "Såhär kanske? Nee... Det lät konstigt. Men okej, om jag hittar något annat kul som passar här mellan så kanske det låter bättre..."
 
Igår kom pappa med en ny idé till de stycken jag redan tragglat på ett tag. Handlade om att hitta något slags stick, som livade upp musiken lite. Det fixade han väldigt bra, snodde idén. Är inte riktigt nöjd min egen melodi, den är lite spretig och alldeles för krånglig, hänger inte ihop. Vore snyggare ifall den lät enklare.

Nu hände en hel massa saker samtidigt. Stämapparaten åkte i golvet så att batteriet slogs ut, någonstans i huset jamade katten och jag höll på att tappa gitarren. Men allt fixade sig. Beppe är utsläppt från sovrummet, stämapparaten är hel och jag överlevde den close-to-death-experience det innebar att nästan tappa gitarren. Super.

And by the way.
Nere i köket har jag lagt 2 dl bovete i blöt och imorgon bitti blir det grötkok här hemma.
Shitshit, jag känner mig på precis samma sätt som typ.... Krösamaja ser ut.... Gammal. ;)


Bild från min mobil tror jag? Fotad under våren.

nothing today

Idag mådde jag kasst. Så jag ringde jobbet för att meddela det. Dock lyckades jag fucka upp hela samtalet och jag var så trött att jag inte pratade rent. Men jag tror budskapet gick fram; jag är sjuk - jag kommer inte till jobbet.

Efter att ha däckat i tre timmar på soffan så började huvudvärken och illamåendet släppa lite. Jag var verkligen inte fit for fight, men en liten promenix till mataffären klarade jag av. Så jag kravlade mig upp ur soffan, bytte om till andra kläder och gick utanför dörren. På vägen till ICA kände jag att jag behövde nörda ner mig i lite böcker. Då passade det fint att gå till biblioteket och botanisera bland alla tusentals sådana... Där fastnade jag i mer än en timma och läste om kost, träning, livsfilosofi, hälsa och... massage. Yes, typ zonterapi. Finns mycket alternativ vetenskap att läsa om. Spännande.
 
Efter biblioteks- & ICA-besöket rörde jag ihop en dip inför kvällen, eftersom pappa och jag bestämt oss för att morötter, gurka och dip kändes perfekt till en lugn kväll framför teven. Det visade sig att han med mår dåligt.
 
 
Så det jag har gjort idag i övrigt... inget. Det gör inget. Mår man inte bra så gör man inte.

Fotot togs av mig för typ tre år sedan. 

Cafévisit

Jag kände mig både nöjd och trött efter jobbet. Nöjd för att det gått bra, trött för att det går åt energi att ge sig in i samtal hela dagarna. Dessutom har jag sovit kasst de senaste nätterna, och har inte återhämtat mig efter helgen. Gud, vad gammal jag låter. Det är ju torsdag nu - snart ny helg! Jag borde pensioneras.

Jag träffade N eftersom vi bokat in en fika på det vanliga stället. Men vi ändrade oss så fort vi kom innan för dörrarna; det var fullbelamrat. Det var bara två platser kvar vid ett i övrigt fullt bord, som vi ändå inte slog oss ner vid, eftersom ljudnivån var rätt extrem.

Istället gick vi till ett annat café. Där åt vi varsin god räksallad, och jag drack en kopp grönt té, medan hon berättade om sin resa till Rumänien under påsklovet. Det var mer än spännande, vill jag lova! Här sitter denna lilla småstadstjej och har upplevt äventyr som bara ska hända i film. Riktigt kul att få höra på! :)

Det blev även klart att det blir festligheter i helgen igen. Jag tänkte köra en vit helg. Lär behövas. Jag kommer bli trött så det räcker och blir över ändå, har jag en känsla av. Och dessutom känns det sundt att kunna bestämma i förväg, alkohol är väl inte vidare nyttigt...!

 

Pixlr

Jag satt på Pixlr igår och idag under tiden jag jobbade, och jag lovade att visa vad jag gjort. Här är den. Jag tycker att vissa delar är riktigt bra, andra delar är jag inte nöjd med. Mångatan till exempel, är väl inte så verklighetstrogen, men helheten är väl det viktigaste, och den gillar jag.

Så vad föreställer den?
En sjö i Viared. Japp. Uppsalen heter den. Farfar, jag, mina kusiner och pappa var ofta ute och fiskade där när farmor och farfar fortfarande bodde där.

Rakt ut till vänster, där var vårt "hemliga" fiskeställe. Nappade enormt bra där. Stora abborrar oftast.

Broccoli.

Knepigt. Ett inlägg om broccoli, alltså.
Varför inte egentligen? :)

... De senaste månaderna har jag ätit ganska mycket av den ganska underskattade (?) gröna blomliknande saken. God både rå och kokt, kanske främst kokt. Bäst blir det att slänga i färska buketter i en kastrull med vatten+salt och koka i ett par-tre minuter.

... De senaste dagarna har mitt liv bestått av mycket broccoli. Inte bara hemma. Även på jobbet har det varit stor uppståndelse kring den väldigt gröna grönsaken... Främst när den legat i A:s matlåda såklart, eftersom hon har haft med sig kokt broccoli tre dagar i rad.
 
Ät broccoli. Älska broccoli.

Och med detta sagt kanske ni förstår varför en av A:s broccolibitar försvann mitt framför näsan på henne, och plötsligt råkade ligga i min mage. Oj då.

 

Balen.

För ungefär ett år sedan förberedde jag mig inför studentbalen. Min marinblå balklänning (som för övrigt ska säljas nu!) hittade jag tillslut i Göteborg, och jag blev hyfsat nöjd! Mindre nöjd blev jag igår, då jag såg S's klänning, och den såg nästan exakt ut som min, fast 1000x snyggare. Haha, oh well, hon blir fin på sin bal i alla fall.

Jag fixade lite i Photoshop med en bild på mig från balen. Dels syns jag mindre när har redigerat sönder dem, dels gillar jag kontrasten mellan mörkt och ljust.

Vet inte riktigt hur mycket jag vill visa av mig själv på bloggen, men lite bilder ska jag väl lägga ut! Ni måste ju veta vem jag är! ;)

 

Den som väntar på något gott...

 
Dålig bloggupdate nu, men jag kämpar på med min teckning jag sa att ni ska få se. Det blir faktiskt riktigt bra, håll ut! :)

Så länge kan ni få den här:

 

Läsare, fika & resor

Nu har jag fått en till fin bloggkommentar, vilket är enormt kul! Det har hänt några gånger nu, och jag blir precis lika glad varje gång! Tack :) Antalet läsare verkar dessutom växa sakta men säkert. Vad söta ni är!!
 
Efter jobbet träffade jag S, en tjejkompis jag inte sett på länge. Vi umgicks under högstadiet och gymnasiet, och har till och med varit i Turkiet tillsammans under en vecka. ;) Hon körde mig ända hem efteråt (tack!), och efter att ha ätit lite tittade jag lite på teve. Kanske råkade jag smaka på yoghurtglassen --> Yollibox <-- också... ;)
 
Jag kikade lite på Kjelles Smakresa. Kjell(e) Bergqvist har alltså satt igång med en ny säsong av sitt program, och idag fick vi följa med honom till Brasilien. Satt där med föräldrarna och kikade, vilket fick mig att tänka på Thailand... Exotisk mat, värme, sol...

Och just Thailandsresan pratade jag mycket om idag när vi fikade... :) Och där knöt jag ihop slutet på inlägget med början på ett väldigt klumpigt sätt. Finfint. ;)
 

Ink splatter

Idag fick jag lust att måla lite, så nu under den första timman på jobbet har jag suttit på Pixlr och börjat på något som jag hoppas jag kan visa er senare.

Jag såg en video på YouTube för längesedan där en duktig konstnär målade en väldigt fascinerande teckning. Den föreställde en nattsvart himmel och vattenyta med en svepande dimma över, mörka vikar och en fiskebåt långt borta. Väldigt fint.

Så nu tänker jag fortsätta, hoppas jag blir klar idag! :)
 




Good day today

Då har jag jobbat och simmat. Simmade väl i ungefär 25 minuter, vilket inte är speciellt mycket, kan tyckas. Men för mig som verkligen stagnerat under det senaste halvåret blev det en härlig liten work-out. Konditionen fick sig alltså en liten push i rätt riktning!
 
Och på bussen hem satt M bakom mig på bussen. Hon lade märke till det och sa mitt namn. Och ringde även min telefon. När hon ändå inte fick kontakt med mig, pickade hon mig till slut i huvudet. Och hon blev väldigt lättad över att jag var jag, och inte någon främling. Istället för en trist deppstund fick jag en kul pratstund med en grymt härlig kompis! Inte illa så det stör.

När jag sedan kom hem åt jag god mat, och så gjorde jag häften (latmask) av mina styrkeövningar som jag berättade om tidigare idag. Och så kan jag ju passa på att skryta lite till ("skryta", höhö) och säga att jag även har bytt lakan och dessutom ÄNTLIGEN städat rummet (som jag sa redan igår att jag skulle göra - latmask), nästan fixat klart deklarationen (latmask igen)... och... öh. Bloggat. Japp. Så det känns bra nu!
 
Godnatt! :)
 

Yollibox

Igår kväll efter att jag hade träffat M, gick jag in på mataffären där jag bor. Det blev lite mer än jag tänkt mig. En Cola Light och frysta hallon blev till även morötter, äpplen, bananer, zucchini, tomat, gurka, keso, rökt skinka, mjölk, lök, päron, jordgubbar... och inte minst ett paket frozen yoghurt. Ett litet, litet impusköp!

Det ångrar jag inte. SÅ HIMLA GOD!

Den innehåller ungefär 70% yoghurt, och en del mosade jordgubbar, men tyvärr även socker. Ganska mycket dessutom; 18g per 100 ml. Det är ungefär dubbelt så mycket som i vanlig smaksatt yoghurt, alltså en hel del.
 
Men energimässigt sett är Yollibox' glass relativt hälsosam; den här yoghurtglassen innehåller 80-90 kalorier per 100ml, medan mastiga B&J ligger på ungefär 250-300 kalorier beroende på sort.

 
Konsistensen var en slags blandning av gräddglass och sorbét. Mums! Det här var riktigt gott. Rekommenderas verkligen!
 

Fruktig kvällsmat

Jag älskar keso
Jag älskar päron,
Jag älskar morötter
&
Jag älskar jordgubbar.

Och igår kväll åt jag allt samtidigt. Det blev väldigt mycket frukt och grönt, och idag kände jag mig väldigt hungrig på morgonen. Självklart behövs en bättre kvällsmat för det mesta, men det var i alla fall jättegott!


Sjukgymnastik

Jag tränar varje vecka. Även om jag egentligen bara vill säcka ihop i soffan och äta choklad. Det gäller sjukgymnastiken.

Lite bål- och höftstabiliserande övningar 2-3 gånger i veckan är verkligen överkomligt, det är inte heller någon tuff träning. Men visst tar det emot ibland. Problemet är att om jag slarvar, blir hela kroppen mer instabil och jag får ont i fotleden och tillslut även knät. Inte direkt jippi...
 

En av övningarna: Jag startar i plankan med raka armar, och drar sedan upp ena benet som på bilden. Tyngden ligger hela tiden mest på det raka benet, vilket gör att rygg och mage måste jobba ordentligt här. Sedan sätter jag tillbaka den böjda benet i startposition, och så gör jag likadant med andra benet.


Förutom mattan använder jag även ett gummirep. Det fäster jag i väggen, högt eller lågt beroende på vilken övning jag ska göra. Väldigt smart redskap, tar ju inte någon plats alls.

90 spänn

Kom hem extremt trött efter J's fest och på bordet låg den här. Tydligen har mamma eller pappa köpt en trisslott och vunnit 90 spänn.

Var femte trisslott ger en vinst. Det låter relativt najs, eller hur? Men tänk då på att de flesta vinsterna är riktigt låga. (Upp med handen alla som vunnit 25 spänn!) Vill du upp i miljonen direkt på skrapet - you better buy at least 1 000 000 of them. Ändå är det ju inte säkert att du får din miljon, och dessutom är den vanligaste vinsten 5 kronor lägre i värde än själva lottpriset... Så mycket talar emot dig. 

Tänk på när du är ute och fiskar. Du får upp bara draget, ingen fisk - that's a nitlott. Sedan får du en liten mesig mört, det kan väl vara 25 spänn då. Men du har en jäkla tur om du drar upp gammelgäddan, oavsett hur du valt att gå tillväga... :) Haha. Kass liknelse, jag bjuder på den.
 


Birthday at J's

Dagen efter en födelsedagsfest
Själv mår jag prima men födelsedagsbarnet säger att han är bakis.

J var nog ganska nöjd med sin present av oss; två ölglas och tre olika sorters öl i olika fina flaskor, klädda med matchande presentsnöre. Av de andra fick han en enorm låda innehållande två snusdosor ("Tack för att ni hjälper mig att sluta snusa"), och även en annan låda innehållande ägg och bacon (tjenare?), en skjorta, en film plus lite saker han önskat sig. Samt en grön kavaj. Väldigt J-igt. Vi skämtar om hans gröna kläder ibland. Byxor, kavaj... you name it.

Eftersom vi gav honom en del saker, gav han oss lite tillbaka. I åtta timmar hade han bakat dels en "kladdkakstårta" med grädde, dels en gräddtårta med sockerkaksbottnar som var färgade i.... grönt. Förvånande? 

Annars bestod kvällen i att: 
Spela brädspel (alkohol inkluderad)
Locka en hårdrockares hår med J's systers plattång
Deep talk och updates med M
Balansera på en balansbräda
Titta på kassa/roliga YouTubeklipp i teven
Lyssna på klassisk fransk musik och fransk hårdrock...

Ja. Det var en ju salig blandning av människor, och därmed en saling blandning av samtalsämnen och musik. Det var lite annorlunda, men underligt kul. ;)





Café på en torsdag.

Hej på er, igen!
 
I torsdags efter jobbet råkade det bli så att jag och M satte oss på favoritcafét. Jag var ändå i stan och handlade lite saker inför gårdagens firmafest, så det passade jättebra.. Och vi satt där i tre och en halv timma. Prat, planering, skratt, djupa samtal, ytliga samtal och en del trötthet efter arbetsdagen.

Klickade en snabb bild inne på cafét. Kass bild, men tänkte att jag ändå ville visa.


Firmafest

Igår hade vi en underbart rolig dag och kväll. Tiden på jobbet gick extra fort eftersom vi hade något riktigt kul att se fram emot, och för att vi ägnade större delen av tiden mellan telefonsamtalen till att sminka oss och fixa håret. På min plats var det totalt kaos, vilket jag inte har bild på. Men här nedan får ni ett städat smakprov av mitt skrivbord igår.

Kvällen bestod av laglekar och buffé på ett hotell tillsammans med företagets anställda i Jönköping, där vi också fick ett antal glas öl eller vin... Vid elvatiden åkte vi taxi tillbaka till Borås igen, där jag och tre kollegor festade vidare tillsammans på krogen. Jag kan säga såhär; dans.

Vid stängning stack vi förbi donken, och sedan var det efterfest på kontoret.

Haha. Riktigt kul!


Veckoslut igen

Nu är det bara 20 minuter kvar till alla anställda ska iväg till bussen som går emot Jönköping. Vi är taggade och har sminkat oss och fixat håret framför datorn under tiden vi ringer kunder.

Förra veckan var det såhär <--- men nu gäller annat. Look at the black board below.


Klädkaos.

Igår provade jag kläder vid elvatiden eftersom jag hade klädpanik. "Klänning? Vilken?!?! Eller kanske jeans och fin top? Vilka jeans är fräschast? Men h*lvete, jag har ju inte ens något vettigt plagg att ha på mig. Alls? #¤/%¤@£$@€?!?!"

Och jag vaknade upp till en jäkla röra av kläder, en gitarr, tomma koppar, min väska, en anslagstavla, skärp, påsar...
 
Ikväll ska jag städa.


Now that's a skill

Här är en liten souvenir från Thailand som jag dekorerar mitt rum med.

På flera ställen runtom i Phatong, Karon och Kata satt kvinnor vid de belamrade shoppinggatorna bakom sitt bord och karvade i sina Apolivatvålar. Under en starkt lysande skrivbordslampa stod hundratals färdiga tvålar, handmålade i varierande färger och former. Varje blomma låg i varsin rund ask, alla med olika, troligtvis handmålade, motiv på.
 
Blomman valde är lila:


Det här är locket:

Längtar efter Liseberg.

Jag börjar ju få lite vårkänslor, det kan inte ha undgått er. Grejen är att för mig så innebär vår inte bara sol och tunnare kläder... Jag börjar också tänka på Liseberg. Vår = Sommar = Roligt = Liseberg.

Det var på jobbet för någon vecka sedan, och M sa att hon hade börjat längta. Där var tankesnurran igång, och nu tänker jag på Liseberg titt som tätt.

Det var ett par år sedan jag var där senast, och jag kanske inte hoppar på stället av upphetsning när jag ska åka dit, som jag gjorde när jag var yngre. ;) Men fan, det är kul! 



What's up? Two parties.

På fredag är det firmafest, och då ska hela arbetsplatsens anställda upp till Jönköping där företagets andra callcenter finns. Därmed blir vi en hel drös med festsugna säljare, och kul ska vi ha!

Så de här fem arbetsdagarna får ett avslut med fuldans och vingliga steg, men vad gör det när jag ändå ska festa vidare redan dagen därpå? Då har en gammal klasskompis 20-årsfest, en kille som jag har många gemensamma kompisar med.
 
To be honest; det blir nog en relativt alkoholfri födelsedag för både mig och kollegan/kompisen A...
Jag menar, att festa loss i Jönköping med hela arbetsplatsens anställda kan man inte ta sig ur smärtfritt? ;)


Prylar i en butik.

Här sitter vi på jobbet. Gör ett test som ska hjälpa oss att välja rätt högskoleutbildning. Alla fyra tjejer som sitter med det var först och främst kreativa. Hm. Knepigt. I andra hand var jag driftig och i tredje hand strukturerad.

Sedan hittade jag lite bilder (nedan) från en fototävling år 2008, jag fotade inne på en riktigt fin butik inne i stan. Där finns enormt vackra möbler, snygg inredning, massor av småprylar, kuddar och filtar, växter och även en del matiga saker som té, kaffe, skorpor, choklad, kolsyrade drycker, safter, sylt.... och till och med en del kläder.

Den butiken har det mesta, och jag ÄLSKAR den saliga blandningen. Borde besökas oftare.

 
 
 
 

 
 

Mjöl

Man kan göra mycket med vetemjöl. Exempelvis kan man hälla ut massor på bakbordet och skriva sitt namn i det. Finfint. Fast jag föredrar nog att baka med det, i och för sig, I'm not gonna lie.

Nu ska jag fortsätta projekt "välja-bilder-till-fotoalbum" och sedan blir det projekt "träna-i-turbofart" och därefter tänkte jag köra ett parti "välj-kläder-till-firmafesten" och sedan "duscha-och-somna-fort-som-fan".

Hejdå!


Vår!

Det närmar sig vår nu! Eller... Det ÄR vår!!! Och solen skiner in här på jobbet, underbart. Wonderful.
I helgen klickade jag en bild med mobilkameran från skrivbordet hemma, så här får ni lite gratis vårkänslor:
 
 
Jag blev förresten himla nöjd med det jag lyckades bli klar med igår.
Planerna inför framtiden klarnade en halv procent..
Jag gick igenom 600 Thailandsbilder för att kunna välja ut de bästa framkallning....
OCH jag rensade i garderoben. 40 plagg som jag verkligen inte behöver.

Längtar till varmare breddgrader.

Är fruktansvärt sugen på sol. Och att jag valde ut bilder från Thailand till albumet lindrade ju inte direkt resefebern... Fasiken vad underbart det är att resa!


To-do-list

Dåså. Hemma igen efter jobbet. Jag har ätit enormt mycket kolhydrater (en morot, för att jag älskar morötter och gröt toppad med frukt, frukost på eftermiddagen, jajjemensan) plus en kopp kaffe, så jag kommer väl först vara pigg och sedan däcka lagom till läggdags...

Nu har jag lite saker att fixa. Trots att jag är trött som en gnu ska jag göra klart lite saker.

19:00 Future plans & goals :)
19:30 Välja bilder att framkalla
20:30 Rensa i min garderob
21:00 Sjukgymnastik (1/2 timmas träning) // Hann inte eftersom garderoben tog för lång tid. ;)

Jag lär hinna en hel jäkla massa om jag bara ger mig fan på det. Så nu kör jag. 
 

Inredning i blomsteraffären.

Jag tycker det är så fiffigt att blosmteraffären säljer inredning. De har fruktansvärt gulliga och snygga saker där, och ärligt talat hittar jag mer jag gillar där än i en vanlig inredningsbutik... Antagligen för att jag har fastnat just för den här stilen.

Jag kunde därför inte låta bli att knäppa några foton med mobilen. Förra året fick jag tillåtelse att fotografera där inne till ett skolprojekt, så jag tyckte att jag fick även denna gången... idag eller förra året...blogg eller skolprojekt... same shit?! ;)

 
 

No stinking perfume, please.

Idag var det grymt härligt att komma utanför dörren. Klädd i klänning, solglasögon, converse och tunn vårjacka gick jag vägen bort till bussen och var där i tid för en gångs skull. Jag var på superhumör, alldeles lugn i kroppen.

Väl inne i bussen satte jag mig på det enda tomma sätet. Båda platserna var tomma. Så jag satte mig nöjt ner. JISSES. Vilken stark parfymdoft. Herrparfymen på killen framför var helt enormt vass, alldeles för vass. Blää, på morgonen vill jag inte känna så starka, syntetiska dofter i näsan. I annat fall hade jag kanske ogillat (hatat?) doften, men jag var på för bra humör för det idag.
 
Jag lät parfymen få ett "godkändt".
Men det var på gränsen...


Krasse.

Idag var jag inne på blomsteraffären också, kan ni tänka er. Herregud, jag börjar bli gammal. Ahja, jag köpte i alla fall lite smörgåskrasse. Det är supergott på mackan och i maten! Mmm! Får visa er hur sådden gror om ett par dagar, just nu finns det inte så mycket att titta på. Blöta frön bara.


Grahamsbröd.

Redan igår funderade jag på att baka bröd, men vi hade ingen jäst hemma. Idag tog jag en härlig morgonpromenad och gick in för att handla på väg hem. När jag såg jästpaketen var det därför ingen större tvekan om vad som behövdes göras. Jag plockade ner ett paket, betalade varorna och gick hem för att baka.
 
 
 
 
 
 
 

Beppekatt och barndomsvän.

 
Lugn dag. Jag har bara gjort det mest nödvändiga. Städat (lite i alla fall...) och tränat. Det räcker gott, och jag är dödstrött. Under eftermiddagen sov jag någon timme, riktigt skönt. Nu vet jag inte vad jag vill göra. Jag satte mig vid datorn av ren vana. Och så kom katten och ville upp på stolen jag sitter på. Han brukar sätta klorna i benet på mig först; ber om att bli upplyft eftersom han själv inte orkar längre. Sedan kröp han ihop i famnen på mig. Under några minuter i alla fall. Sedan tröttnade han och började streta emot, så jag satte honom på golvet.

Något som också hänt idag är att en barndomsvän S föreslog att vi tar en fika och kollar på lite gamla foton. Jag har en del foton på oss två, jag är glad att mamma har varit så noggrann med att bevara och sortera alla! Det verkar som en riktigt bra idé att vi ses, och jag är skitglad att hon vill det. Det var såå himla längesedan vi sågs. Vi har ändå hela barndomen gemensam, så det känns ändå rätt så viktigt. :)

Nu funderar jag på att läsa lite tidningar eller kanske en bok.
Vare sig du festar eller gör absolut ingenting alls, vare sig du är själv eller med någon annan - Ha en bra lördagkväll! :)


5 anledningar att sova

Jag sov gott inatt. Och det är otrolig vad pigg man blir. Hur bra man mår. Här är 5 anledningar till att zzzzzzova gott.
  • Humör, minne, koncentrationsförmåga och inlärningsförmågan förbättras.
    Gör ditt bästa på jobbet utan att ha sovit, om du kan. Eller försök visa sig från sin bästa sida bland   vänner och familj trots att du har humör likt en blodtörstig vampyr... Problematic? Yeeepppppp.
  • Sova lite = större risk att gå upp i vikt.
    Får du plötsliga sug efter något att stoppa i munnen? Kan vara dåliga matvanor, kan vara sömnbrist.
    Är man pigg och välmående är det lättare att äta precis då kroppen egentligen behöver det, right?

  • Du håller dig frisk. 
    För lite sömn ökar risken för högt blodtryck, diabetes och hjärt- kärlsjukdomar. Sömnbrist gör oss  också känsligare för infektioner!
  • Du blir snyggare.
    Du märker väl vilken lyster din hy får när du har sovit? Hyn, framförallt i ansiktet, är väldigt viktigt för ett vårdat utseende. Med bra hy ser du fräsch ut. Punkt.

  • Minskar stressen.
    Känslan av stress är hemsk. Det vet vi alla. Och har du dessutom magproblem på grund av stressen, blir de ännu värre om du skippar sömnen.

OCH! Kom ihåg hur skönt det är att få gå och lägga sig. Se det som den lyx det är att krypa ner i sängen på kvällen.

Dunno what the f*ck to do...?!?!

God middag.

Lördagsmorgonen börjar bra. Vi har hela helgen framför oss, visst är det en underbar känsla?

Dessutom sms:ade min kompis L inatt och kom med en finfin idé. Den nappade jag genast på; men jag håller det hemligt innan på bloggen innan allt är klart. Det handlar om en liten resa över Sveriges gränser södreut i sommar, kan man säga. Skitskoj. It will happen, om jag får bestämma. ;)

Mina föräldrar är inte hemma den här helgen, och här spelar jag musik som Bruno Mars, Amanda Fondell och Nause på hög volym och ska se till att laga lite mat senare... Eller kanske att jag tinar något i frysen och kokar till pasta, ris eller couscous till det. Mycket tacksamt.

Frågan är vad jag ska använda resten av tiden till. Städ och träning är självklara saker, tillsammans med matlagningen. Men sen... Hmmm....? Brainstormar; läsa Rowlings "The Casual Vacancy", fika eller träna med någon kompis, baka, laga mat inför veckan (extra god i så fall...!), välja bilder till fotoalbumet, skriva vidare på halvfärdig musik, läsa en tidning jag köpt (Illusterad Vetenskap ;D), rensa ut gamla kläder i min garderob...
 

Fruit day.

 
Varje måltid jag har ätit idag har varit väldigt god. Men det som skiljer denna dagen från andra, är att jag har ätit mer frukt än annan mat. Öh, typ, i alla fall. Till mellanmål på förmiddagen var det äpple, på eftermiddagen jordgubbar med naturell yoghurt. Och efter träningen (YES I DID IT!) köpte jag ett par hundra gram blandad exotisk frukt i ICAs fruktar. Dessutom köpte jag hem frysta hallon.

Så himla fräscht. Det är mitt fredagsgodis istället för den feta chokladasken som mamma och pappar trycker i sig.

Nu ska jag ner och ta en kopp kaffe. Nio på kvällen; underbart.

Today's Friday

 
Och jag har inte en aning om vad jag ska göra i helgen. Och... I love it that way. Helt underbart, speciellt med tanke på att det verkar bli två soliga helgdagar med +6 grader på lördag och +4 på söndag. Det där pluset kändes viktigt att skriva, eftersom den långa(!) vintern behöver så mycket motstånd som möjligt...

Våriga kläder i helgen

Jodå, jag köpte som sagt en hel del grejer i Göteborg. Här är en bild på ytterligare två saker!
 
Eftersom den rosa mest troligt tillhörde vinterkollektionen, fick jag den för skit och ingenting. Även om jag nog inte kommer bo i den på jobbet, lär den användas flitigt här hemma. Den är supervarm och gosig!
 
Testade faktiskt båda plaggen samtidigt i helgen när jag träffade några kompisar hemma hos L på påskafton efter shoppingrundan i gbg. Ett litet vitt linne + den vita över, med tajta, svarta byxor till. Och så tog jag med den rosa tjocka, bara ifall det skulle bli kallt. Finfint.

Tröja i spets med guldig dragkedja, Rut m. fl. 249;-
Tjock stickad myströja, Monki, 100;- (Rea)

JK Rowlings nya bok

Författaren av den geniala bokserien om trollkarlen Harry Potter har skrivit en ny bok! Woosh!

Tillsammans med Lush's produkter, som kostade nästan upp emot 500-lappen, hamnar den här boken högt i min lista över "inköp med högt personligt värde". Böcker är najs, helt enkelt! ;) 
 
The Casual Vacancy (sv.; Den tomma stolen) kanske gör HP-fans besvikna. För med syfte på karaktärer och handling, ska Rowlings nya bok tydligen vara raka motsatsen till det hon tidigare publicerat. Inga trollkarlar, besvärjelser och slott här, inte. Själva plotten och alla detaljer å andra sidan, är tydligen väldigt välarbetade och välorganiserade under den till synes röriga/händelserika ytan... något Joanne uppenbarligen har talang för!

Än så länge har jag inte läst en sida i boken, men jag väntar spänt på den stunden då jag känner för att att börja... Eller... tja. Vi får se. Kanske har jag tagit mig vatten över huvudet. Det var ett år sedan jag pluggade engelska.


Sälj och solsken

Tjääänare.

Here I am at work, och jag har nu börjat ställa upp mina sälj i ett diagram varje dag.
Det motiverar mig att sälja bättre, eftersom sälj ger mig pengar. Och projektet vi sitter på är roligt, så allt är finfint.
 
Dessutom skiner solen in på mitt skrivbord. Och min arm. SOL! SOL! SOL! Herregud, vilka vårkänslor. Jag längtar så enormt efter sommaren; jag ska ju inte ljuga och säga att Thailand i vintras inte gav mig mersmak... ;) Fyy vad jag vill ha värme och sol.
 
Ha det superbra,
så säljer jag vidare i solskenet!
 

Marc Jacobs för CocaCola.

 
 
Cola har jag druckit en del det senaste. Jag älskar Cola. Men bara om det är lightvarianten. Och den väljer jag på grund av smaken och det näst intill obefintliga kaloriinehållet. Tyvärr finns det ju en baksida med den ofärgade plåtburkens innehåll. Aspartam och koffein.

Sedan den 25 Februari har lightburkar med design av Marc Jacobs sålts över hela världen. Burkarna finns i tre olika utformningar; I Heart 80s, I Heart 90s och I Heart 00s.

‘I Heart 80s’ är designen jag har på min burk. 

"Strong, sassy and dotted with bow ties, this design captures the rebellious spirit of 1980s fashion and the rise of the empowered woman. The Broadway feel is a nod to Diet Coke’s spectacular launch at Radio City NYC in 1982 – as well as the designer’s love of theatre."

 Kolla in den här sidan för att få reda på mer, eller kika in intervjun med Marc Jacobs här nedan.

 Så. Nu fick CocaCola lite gratis reklam.


Lush levererar

Mitt hår har fått uppleva LYX i morse. Tvättade det med handgjorda produkter från Lush, som är fullproppade med naturliga produkter. Håret doftar verkligen superfräscht!

Det kostar en del, men man får riktigt bra grejer för priset. Produkterna testas inte på djur, innehåller inga silikoner. Megalyxigt och supergod doft!

Godiva, tvålen i metallburken, är ett schampo. Den doftar heeeelt outstanding av jasmine, och är superbra för torrt hår. Innehåller kakaosmör, sheasmör, camelliaolja, jojobaolja, extra virgin kokosolja och cupuacusmör som mjukgör hårbotten och gör håret underbart mjukt och glansigt. 

American Cream
är ett balsam med underbar doft och en lyxig, tung konsistens som ändå inte tynger ner håret. Innehåller bland annat honung, jordgubbar och färsk apelsinjuice som gör håret mjukt och lätthanterligt. Doftar sött och fräscht av vanilj och salvia.

Roots är en vårdande hårbehandling och lämpar sig bäst för tunnt och fint hår, appliceras i torrt hår och lämnar efter sig en fräsch doft av citrus. Innehåller ingredienser som olivolja, honung och nässlor mjukgör, lugnar och stärker håret. Crémen går jättefint att använda som ett leave-in-balsam, superbra när håret är flygigt!

R&B är en hårolja som jag fick med som ett gratis prov. Den här leave-in produkten för torrt och/eller lockigt hår appliceras efter hårtvätt eller i torrt hår. Produkten kan liknas vid en ansitkscréme, fast för håret. Den ger elasticitet och liv, samt skyddar både hår och hårbotten.

Det var det sjukaste!

Okej. Långt inlägg. Antingen läser ni den första delen och ser det som lite kul underhållning. Or go hardcore och läs hela inlägget, nördiga naturvetenskapliga termer är då inkluderade! ;) Jag ville nämligen testa en kul grej jag läst om... The Law Of Attraction. "Det du vill ha kan du få" på ett ungefär.
 


Det var förra månaden. Och jag visste att jag ville ha pengar. Jag behövde pengar. Om än lite pengar, jag behövde det. Och jag tänkte att jag kunde prova en Law-Of-Attraction-grej. (se längst ner i inlägget om du vill...)
 
  • För att vara tydlig med vad jag ville, skrev jag ut små miniatyrhundralappar på papper. Två stycken. 
     
  • Och jag klippte ut en liten orange pil i papper.
     
  • Jag bestämde mig för att jag skulle få ett par hundra (riktiga hundralappar) i handen. På något sätt. Visste inte hur. Men det skulle jag få. Och det krävdes lite tankearbete för att jag skulle "tro" på det här.
  • Jag tyckte det var rimligt att det skulle ske under den här veckan (1-7 April). Pilen fick därför peka på den här veckan min lilla kalender på anslagstavlan. (se bild nedan)

Detta gjorde jag alltså för ungefär fyra veckor sedan.
Under dessa fyra veckor har jag inte fått några pengar utifrån över huvud taget, förutom min lön.

Idag är det den 1:a april. Och mycket riktigt! Här jämte mig på skrivbordet ligger nu mina två hundralappar.
Jag lyckades tydligen manifestera dem. Farmor gav mig en igår när jag kikade förbi, och idag kom mamma hem med en liten "hälsning" från mormor.

Haha. Knepigt knepigt... Tänk då om jag nästa gång sätter upp några tusenlappar på min anslagstavla?!? ;)


Vill du förstå mer om det jag ville "testa"? Kika efter bilderna här nedan.

Här nedan är dom. Mina två hundralappar. De riktiga.

Det jag ville testa var teorin kring the law of attraction. Om attraktionslagen. Jag har skrivit ett inlägg om det. Inte alls djupgående, men klicka gärna HÄR.

Kort och gott; anhängare av attraktionslagen pekar på att
- energi och materia är samma sak, och att
- lika saker attraherar varandra.
 
Vi vet att tankar är elektriska impulser. En viss tanke har ett visst repetetivt mönster av impulser, alltså en frekvens. Impulser av en frekvens har då även en bestämd energi. En tanke sänds ut med en viss energi!
 
Kom ihåg det medan vi fortsätter. För nu....

.... Föreställ dig nu hur du skulle känna om du ägde din drömbil. Eller... något annat föremål. En telefon?
Ta fasta på själva känslan av att du har denna sak inom räckhåll. Ta det för givet, som om du redan hade det. Hur det vore att äga föremålet. Att vakna upp och veta att det finns där. Föreställ dig att du har detta. Den positiva känslan du upplever när du har saken, gå in i den känslan. Utan att tvivla....

Now... Det är DEN tankens energi och frekvens, som kommer att attrahera in det du vill ha i ditt liv.
I fysisk form.
För energi och materia är ju samma sak.
Och lika attraherar lika.

Sounds wierd, doesn't it? ;)
 
---
 
Finns massor att läsa om detta. Bloggar. Litteratur. Oftast placeras allt detta babblet in under personlig utvecklig/kvantfysik/andlighet. Det där sista tycker jag inte riktigt om, det är för flummigt. Men de delarna ignorerar jag... Eller snarare omformulerar så att jag tror på dem. För det finns ofta en bra och positiv mening bakom de andliga "teorierna". :) Typ som att många värderingar inom religion är vettiga enligt mig, trots att jag inte tror på gud på det sättet.

Bikini.

Det börjar bara precis bli vår, men jag är redo med bikinin i högsta hugg. Hittade en leopardmönstrad när vi var i Göteborg i förrgår (se förra inlägget), och eftersom modellen passade mig så bra, köpte jag hem en korallfärgad igår som kommer bli skiiiitfin till en snygg bränna. Dessutom till ett väldigt bra pris, det gillar vi alltid.

På tal om bikini...; bikiniform. Jag funderar på om jag kanske vill prioritera träningen lite högre nu än vad jag gjort under vintern. Det enda jag tills nu har skyllt på är trötthet och tid, men jag tror nog inte att det är bortförklaringar som håller speciellt långt...

Jorå, jag styrketränar två-tre gånger i veckan, men det gäller alltid samma bålstabiliserande och höftstabiliserande muskelgrupper, och är egentligen "bara" till för att jag ska slippa smärta i fotleden. Självklart kombinerar jag med promenader, för något mer måste jag ju göra. Men jag funderar faktiskt på att köpa ett gymkort. Eller ett simkort på arenan inne i stan. Dessutom har jag pratat med pappa om att kanske dela på kostnaden av en bra spinningcykel... Hoppas.

Och så något att tänka på; visst är det najs att träna inför sommaren. Men framförallt borde man se till hälsoeffekterna, tycker jag egentligen. För er som är i samma sits som jag, och inte har ett rullande träningsschema som vissa av er andra duktiga har (beröm!); tänk vad mycket gladare och lugnare du skulle känna dig om du tränade mer. Och duktigare. Det är aldrig fel. Känner man sig effektiv och nöjd tar man sig ofta för andra saker som gör att man känner sig duktig och nöjd...

... som att typ städa upp. Eller organisera. Eller... träna ännu mer. ;)


Gold from Gothenburg.

I förrgår var jag och mamma i Göteborg. Det gör vi minst en gång varje halvår, vår och höst. Tog bussen för en gångs skull, vilket var väldigt skönt. Bara att hoppa på och slappna av. På väg dit var vi morgontrötta och på väg hem var vi dödströtta. Från Göteborg sov båda två därför minst halva sträckan, trots att en högljudd pappa (och en lika högljudd liten dotter) på bred Göteborska pratade med sin före detta och därefter en lång stund med morsan också.
 
Våra shoppingdagar brukar bestå i en hel del vilopauser på något café. Vi började dagen med en snabb kaffe inne i femmanhuset vid tio, och redan vid tolv var vi så hungriga att vi ville äta lunch. På Le Croissant åt jag sushi medan mamma beställde västerbottenpaj plus ett glas vitt. Vid tretiden knödde vi oss in på Cappuccino, ett halvdunkelt, stort och populärt café inrett i mörkt trä och randiga tapeter i kaffefärger. Beställdes in en svart kaffe och en Cola Light i glasflaska. Sistnämnda dryck var min. Mmm.

På vägen hem käkade jag också en banan. Känns viktigt att nämna.
 
Jag köpte hem en hel del grejer, och här är två av dem. Fler kommer jag visa en annan gång
Jag var av någon anledning sugen på guld.
 
Det här halsbandet kommer säkert få piffa upp mina kläder lite nu under våren.
Och det här skärpet stack ut i mängden. Jag har länge funderat på att köpa ett, det ser så sjukt ballt ut på andra. Nu gjorde jag slag i saken, jag gillar't.

Glad påsk

Jag målade ett par ägg i förrgår. Dagen innan påskafton. Blev inspirerad av A på jobbet. Hon hade en länk på sin profil till marthastewart.com där det fanns massor med inspirerande bilder till massor av påskpyssel.

Efter att ha målat klart de två äggen var jag totalt jätteuttråkad, så jag avslutade den processen. Jag gjorde istället ett hål i båda ändar på äggen och blåset ut innehållet ur dem. På två halva tändsticka knöt jag fast varsin sytråd. Trädde tändstickan igenom hålet på den "spetsiga" delen av ägget.

Viòla! Ett ägg med ett snöre, redo att hänga upp i påskriset. Fast det hade vi inte, tyvärr.

Sedan lärde jag mig något. Jag delar med mig;
Häng inte upp tre målade ägg i lampan ovanför köksbordet.
Det ser gräsligt ut.