tovesutopia.blogg.se

Eventuellt blogguppehåll

 
Jag kommer eventuellt göra ett uppehåll här på bloggen, då jag inte mår speciellt bra alls. Anledningen är att en nära släkting, som betytt otroligt mycket för mig, och som funnits där under hela min uppväxt, har gått bort i natt.

Jag har inte så mycket jag vill berätta.
Det kan hända att jag skriver nästa inlägg imorgon,
det kan lika gärna ta en vecka.

Marskatten och kaffeberoendet

 
26 Februari. Det låter lite vårigt.
Solen inte går ner förrän nu, vid halv 6, och att solen står på
himlen längre för varje dygn. Woooonderful.
Detta märks på vår katt som börjar bli extra otålig och busig...
 
... Det syns inte på bilden. Men jag lovar, han är verkligen tokig ibland.
 

Nu är jag påväg emot lite shopping med M. Hon ska övningsköra, så hennes
pappa kommer åka med.
Idag har jag nog redan druckit 4 koppar kaffe. I'M A PROUD COFFEE ADDICT!
Nej, det där sista adjektivet borde jag inte ha skrivit.
Jag är inte stolt över mitt beroende. :(

På jobbet igen

 
Nu sitter jag på jobbet och tänker på lugnet hemma med en kopp kaffe och lite musik...
Å andra sidan är det härligt att jobba igen. :)
 
Senare idag ska jag fika med M, det blir trevligt. Om jag inte missförstod något i fredags så har vi ett litet projekt på G. Seriöst eller mindre seriöst, vi får se då. Det kan bli lite intressant faktiskt. :)
 
Medan jag väntar på samtal idag ska jag läsa mer om utbildningen jag är så intresserad av. Dessutom vore det bra att hitta lite andra utbildningar som jag kan tänka mig. Faaaaast...Jag har ör nuvarande inte något mer alternativ som känns lockande, så jag väntar ett år om jag inte kommer in till HT 2013. Där är jag nästan seriös. Tolka själv. :) Textdesign verkar så perfekt för mig.
 
                        

Sjuk och utbildning.


Idag har jag tagit det lugnt hemma. Under förmiddagen var kaffe och teve mitt sällskap.

Jag vaknade nämligen upp med en go huvudvärk och allmän sjukkänsla. Framåt dagen blev det bättre, och nu under kvällen har det blivit lite sämre igen.

När jag var som piggast lagade jag lite mat i form av en fräsch quinoasallad. Och lite te slank ner där för halsen också.

Dessutom har jag kikat på utbildningar. Det var positivt. För jag hittade en utbildning jag blir helt pirrig i kroppen av att tänka på. Den finns på Mälardalens Högskola i Eskilstuna/Västerås och heter Textdesign - informationsdesign. Den är på 180p och ger mig en kandidatexamen.

Och herregud vad jag dör, för det ingår ett arbetsprov i ansökan. Jag tror att jag klarar det, men det blir fan inte enkelt... JAG VILL VILL VILL!



 
 

Roligt 20-årskalas


Gårdagen var väldigt rolig. Var på L:s 20-årskalas tillsammans med halva hennes släkt (80 pers!).

Före kalaset...
... gick M och jag, en jätteschysst tjej jag är jätteglad att jag fått börja lära känna, förbi Ica och köpte en chokladask. Den slog vi in i färgglatt presentpapper utgången. Perfekt liten extra present att ha med sig.
Vi skulle möta upp några andra kompisar, och kastade vi hälsningar i form av glada leenden in i den mörka bilen. Väl utanför bilen så vi det: det var inte våra kompisar. Woopsiii. Då dog vi lite av skratt. :)
 
Det bjöds på välkomstbål...
... 
som var fullproppad med hallon. Mums. 
Och vi tog mat från en buffé med kycklingsallad och pasta, massa grönsaker och kallas såser. Och lite bröd.
 
Efterrätten var...
... marängtårta med choklad- och moccasmak plus gräddtårta. 
Och sedan godis, popcorn och chips med. Popcornen kastade vi runt som barn. Fångade i munnen.
 
Musiken på Spotify dånade ur högtalarna...
... när klockan närmade sig tio. Vi dansade Macarena, Fågeldansen och bugg till dansbandsmusik, Gangnamn Style och Calcutta med Dr. Bombay. Somsagt, barnkalas-nivå. Wonderfuuuuul!

Skitkul kväll. :)

 

Kungligheter och kodning.

 
När jag slår på datorn den här lördagmorgonen, möts jag av en ovanligt positiv --> nyhetsartikel <-- på Aftonbladets hemsida.  (Det i sig är väl en ganska stor nyhet! ;D) Prinsessan Estelle fyller ett år. Congrats sessan! Och så har man bifogat det gamla klippet på den nyblivna pappan prins Daniel som säger:

"Mina känslor är lite all over the place."

Haha. Underbart. Sedan ville jag blogga, och letade efter lite bilder att ha med i inlägget. Och vad hittar jag då? DEN HÄR:

 
Vilket sammanträffande! Kungen! Min gamla teckning! Med HTML-koder på! Som jag gjorde för typ 4 år sedan!

Varför?

För att jag ville lära mig att koda. Och vad har jag lärt mig? Att koda!
Okej, inte speciellt mycket än så länge. Men det kommer väl. Jag kan mer nu än tidigare.

Bloggtips

Sedan i somras har jag varit intresserad av personlig utveckling. Jag stack till bokhandeln och köpte diverse intressanta böcker, bland annat ett par av Henrik Fexeus' verk. Sedan låg jag i hängmattan och läste. Ännu har jag inte läst igenom boken "Konsten att få mentala superkrafter", eftersom jag var minst intresserad av den titeln... Kanske är innehållet mer inspirerande än jag kan tro?
 
 
 
Nu har jag snöat in mig på Steve Pavlinas bloggtexter och men framför allt vill jag nämna bloggen Rosaglasogon.se, "Livet sett genom rosa glasögon", där den sistnämnda är mycket roligare. Designen är söt, bloggerskan Irina skriver inspirerande, och dessutom är texten skriven på svenska. Båda de här människorna kan en hel massa om attraktionslagen, "The law of Attraction", som tas upp i filmen The Secret, som jag nämnde häromdagen. :) Det verkar för mig än så länge lite svårt att få grepp om, men det är som sagt spännande som fasiken! Klicka här för att kika mer på det inlägget.

Sådärja, nu ska jag ut på en fredagkvälls-promenad! Sedan ska jag somna tidigt, imorgon har L släktkalas för 100 pers och då vill jag vara pigg och glad!

I need spring. Now. :)


Igår var jag i stan efter jobbet. Satte mig först på ett café, åt en kycklingsallad och drack lite kaffe med en skvätt mjölk. Huvuduppdraget var att skaffa en anslagstavla. Men jag sprang in på Gina Tricot och där fastnade jag i en timme. Köpte ett par t-shirts och snygga bleka, tajta jeans.

Sedan stack jag och köpte det jag skulle ha, och traskade ut i iskylan kylan för att vänta på bussen. Tyckte jag var väldigt tålmodig som satt där i 20 minuter. Bussen kom inte. För att det skulle den inte. För jag trodde att klockan var 6, inte 7. Shit. Haha.

GE MIG VÅR! :)

 
 

Corporalcadet - YouTube del 4

Det här är en fortsättning på min presentation av vloggare på YouTube.

Efter något år på YouTube, då jag var runt 16, hittade jag en vloggare som verkade mer än lovande, om man säger så. Han var sjukt duktig på att filma, skriva manus och redigera... Levi Beamish (Corporalcadet) bor på Nya Zeeland, och började plugga film. Då blev hans videos bättre, men samtidigt blev uppladdningarna allt färre.
 
Nu är Levi i princip inaktiv på YouTube, men jag antar att hans liv rullar på i en jäkla fart i skolan, eller vad det nu är han ägnar sig åt. Levi har alltid en egen tappning på sina videos, engagerad och kul.

* * *


I den här videon visar Levi sin farmor/mormor resultatet av en tidigare video de spelade in tillsammans. Hon får läsa i kommentarsfältet och blir nog ganska förvånad. Väldigt underhållande :) Skitsöt tant. Haha!



Läs även
del 1 <---
del 2 <---
del 3 <---

Morgonpepp med Lana Del Rey

 
Godmorgon!

Sitter här och lyssnar på musik. 
Lana Del Rey – Video Games <---------- Klick! :D

Väldigt mysig låt såhär på morgonen. Lugn men inte mesmjuk. Lite poweraktig, liksom.

Jag var väldigt effektiv den här morgonen, och fick en hel timmes tid vid datorn. Egentligen hade jag väl planerat att ägna den tiden åt utbildnings-letande. Men... Tja. Bloggen är med rolig. :) Snart drar jag till bussen. Jobbet väntar även idag!
 
 

The law of Attraction


Jag ser på film.
It's called "The Secret". <---- OBS! Klicka på "Continue as Free User" & därefter den lilla playknappen till höger.
Vet ni vad The law of Attraction är?
 
Inte?
Hur låter detta då?:
Det du tänker på mest är det du kommer uppleva. Dina tankar styr din verklighet. Det du vill ha kan du få.
Och du tänker... "Öh, va?"
 
* * *

Fokusera på en person du inte träffat på länge, och denna person kommer snart dyka upp i ditt liv på något sätt. Det verkar ju rätt otroligt. Men i filmen menar man att en viss tanke har en speciell frekvens som attraherar det man tänker på. Detta är "The Secret".

Om du fokuserar på framtiden och ser möjligheterna istället för begränsningarna & allt som verkar gå fel i ditt liv, så kommer dina tankar att få dig att agera på ett sätt som sakta tar dig år det håll du vill. Agera i enlighet med hur det känns. Ta chanserna som kommer till dig.

The law of Attraction skiljer inte på JA och NEJ. "What you think of is what you get."
Det du fokuserar på får du, även om det skulle vara din trista livssituation. Du kan inte få en förändring av ditt liv, när det enda du tänker på är just det du INTE vill ha. Inte förrän du slutar rota runt i det negativa som redan är, utan förflyttar fokus till det som KAN bli, kommer saker och ting förbättras. Egentligen ganska självklart? :)
 
* * *
 
The law of Attraction är inte svaret på allt, som de vill få det att framstå i filmen. Men den är väldigt spännande och intressant!

Lite så mitt på dagen


Hejsanhejsan.

Har ätit lunch på jobbet för någon timma sedan, nu är det bara att kötta 2 timmar och 40 minuter till.
Jag undrar vad ni tänker om min blogg! Jag vet nog att ni hittar den lite då och då. En liten hälsning till mig kanske? :) Skulle bli superglad.

HayleyGHoover - YouTube del 3


En dag under våren 2008 satte jag mig vid datorn, klickade mig in på YouTube och tittade igenom alla Charlieissocoollike's videos - jag hade ett marathon då jag bara tittade på den här vloggande britten. Satt framför min gamla sega PC som jag tyckte var så ny och fräsch (det är den inte längre, just sayin') och andades England och brittiska och YouTube. Nu kikar jag bara in där ibland. Nostalgi.
 
Sedan hittade jag många andra talangfulla vloggare. Fler och fler, hela tiden. Det var som att upptäcka en ny värld, och är fortfarande! De stora vloggarna blev som kändisar och fick mängder med fans. Vissa var inte bara vanliga vloggare, utan använda sina skills inom videoredigering och skådespeleri som sin grej.
 .

HayleyGHoover är ett bra exempel, en vloggare jag hittade genom Charlie om jag inte minns fel.
Tror denna gjordes 2010. Hayley håller på med teater, och här visar hon hur hennes hjärna fungerar.

 
Läs även
del 1 <---
del 2 <---
del 4 <---

Charlieissocoollike - YouTube del 2

 Andra delen av min introduktion av YouTube och alla vloggare.

Under jullovet 07/08 satt jag och surfade lite på YouTube...
... och hittade av en händelse ett videoklipp på YouTube som den brittiske 17-åringen Charlie McDonnell hade spelat in hemma på sitt rum i staden Bath i Storbritannien.

Charlie satt där och verkade lite quirky, blyg och snäll.
Förutom att mitt 15-åriga lilla jag fick världens crush på pojken, fastnade jag för allt vloggandet innebar. Det var lite smått häftigt att en vanlig människa ute i världen kunde sitta och dela med sig av det han tänker till resten av världen, när det på samma gång var en så avslappnad typ av underhållning.
 
Det dröjde inte länge innan Charlie var stor.
Det var videon jag hittade den där dagen på jullovet som hade fått honom så stor. Snart hade han en miljon prenumeranter. Och ah, han tjänade sina egna pengar på att sitta hemma och göra YouTube-videos.


Här får ni en av Charlies gamla klassiska videos sedan 2009.
Haha, jag älskar hur geeky han är.
Men det är typisk Charlie-humor!

Lyssna på Charlie nu. Ska sova. Godnatt.


 
 
del 1 <---
del 3 <---
del 4 <---

Så här är det - YouTube del 1

Jag vill dra med er in i något nytt.
Jag vill ha med er från scratch.
Jag tror det blir roligare då.

Nästa inlägg kommer nämligen att bli
en liten introduktion av mitt lilla intresse av
 
 
    
          
                
 
                      
 

 
Läs även
del 2 <---
del 3 <---
del 4 <---
 

Duktig-tjej-inlägg...


Min plan för kvällen:
(OBS: Varning för uttröttande duktighetssyndrom)
 
När jag kommer hem blir det en timmas promenad på direkten. Jag har en liten runda jag brukar gå. Den leder först upp emot kyrkan (som för övrigt ligger väldigt fint i ett öppet landskap) och där uppe på kullen går jag på en stor åker en bra bit. Väldigt härlig väg, speciellt på sommaren såklart. Sedan går det nerför någon kilometer, och har det gått neråt, så måste det gå uppåt. Så då är det bara att kämpa sig upp för att ta sig hem.

Därefter blir det någon halvtimmes styrketräning i form av sjukgymnastiken jag måste göra tre gånger varje vecka. Förhoppnignsvis orkar jag lägga in lite extra magövningar också.

Sedan förtjänar jag en dusch, och så blir det väl lite mat.

Efter det hoppas jag att jag orkar lägga lite tid på att hitta rätt utbildning för mig.



 
Sådär. Nu har jag förklarat i detalj. :)

Helgplanering

 
Idag är det Alla Hjärtans dag. No shit!?

Vad hade ni tänkt göra? Äta på restaurang? Mysa hemma? Gå på bio? Ta det lugnt själv hemma och göra ingenting? Träffa någon kompis?

Själv ska jag styrketräna och fundera på vad jag ska plugga till i höst. Det lutar åt media, kanske journalistik, eller typ författarskap... Vi får se! Jag är förväntansfull, vill verkligen börja plugga!
 
 
 
 

Om en kväll - om inget alls. DEL 2

 
 Den stränga januarikylan slår emot oss hårt och rått när vi kommer ut på parkeringsplatsen. Den letar sig snabbt innanför kläderna där den kan, biter hårt i våra kinder och händer. Jag drar jackan närmare kroppen och ser till att hamna jämsides med mina två gamla klasskompisar. Robin och Jonathans andedräkter blir till små stigande rökpuffar som försvinner lika snabbt som de blev till. Jag tittar uppåt och genom ett av mina egna moln ser jag Karlavagnen på en helt stjärnklar himmel.
 
- Nä fan, någon som vill ha min öl? undrar Robin. Jag orkar verkligen inte mer, tar något annat senare, säger han och håller upp en glänsande guldig burk i det bleka skenet av en gatulykta.
- Snällt, men jag klarar mig i alla fall utan, säger jag och grimaserar lite för att visa vad jag tycker om öl.
Jonathan däremot skiner upp som en sol och håller fram en frusen, blek hand.
- Klart som fan att man vill ha!
Han snor snabbt till sig burken och håller den en bit ifrån sig ifall den skulle läcka. Han bänder i den lilla metallringen; det knäpper till precis som det ska i aluminiumet, men det välbekanta pysande ljudet uteblir. Nu har han istället burken i ena handen och den lilla metallringen i andra. Robin och jag skrattar, mest för att det alltid är just Jonte som råkar ut för sådana saker. Kanske bidrar också alkoholen till vårt fnissiga humör.

- Så jävla rätt, så jävla rätt, skrattar Robin och knuffar till Jonathan vänskapligt på axeln där han går och ser snopen ut.
- Helvete också, mumlar Jonte men ler ändå lite snett.
Jag får en idé. Jag fiskar upp min nyckelknippa ur jackfickan och räcker den till Jonathan.
- Testa den här.
Jonathan skrattar till, fattar vinken och tar emot nyckeln. Han skakar på huvudet.
- Tänk om någon såg oss nu, vi måste de idiotiska ut.
Han letar upp den spetsigaste nyckeln han kan hitta och sätter sig på huk på den snöbelagda trottoaren. Sedan höjer han nyckelspetsen ovanför burken, sviktar några gånger med handen innan han drämmer till och...
- Aaaj, jäkla skit. Fan också. Shit, shit, shit!
Jontes hand blöder rejält.
 

Om en kväll - om inget alls.

 
Den dånande musiken får bröstkorgen att vibrera, och jag känner hur cidern jag druckit den senaste timman gjort mina steg en aning vingliga. Discobelysningen i taket kastar sina färgglada fläckar över hela lokalen. Det dova ljudet av tunga bowlingklot som rullar nerför de hårda träbanorna följs av skramlet av fallande käglor. Bländad av de små lamporna i taket sicksackar jag mig fram mellan långa, dansande kroppar med mina ytterkläder i famnen.
 
Jag får syn på Robin, en gänglig smal kille från mitt gäng, där han står och tittar på sin telefon i entrén framför de vitmålade dörrarna. Skärmen lyser upp hans ansikte, och okbenen kastar skuggor över ögonen som ger honom ett närmast skräckinjagande utseende.
 
- Tja, var är de andra? undrar jag och kränger på mig min tjocka dunjacka.
Han tittar upp, ler lite.
- Jaha, du är fortfarande här inne! Jag tror de är utanför, jag bara väntar på Jonathan.
 
Jag ställer mig på tå och kikar över axeln på honom för att titta dit han pekar med tummen. Inom ett ögonblick dyker en mörkhårig kille iklädd ytterjacka och mössa upp i det öppna valvet tjugo meter bort. Jag knuffar upp dubbeldörrarna. Tillsammans går vi tre ut i vinterkvällen.

Tulpaner - våren närmar sig

 

Mamma har köpt tulpaner och går och tjatar om hur himla underbara de är. Jag håller verkligen med om att de är fina, men jag tycker mest att de är ivägen när man ska kolla på teve eller äta middag. Haha. Nejdå, missförstå mig inte. Jag älskar blommor. :)
 

Kvällsaktiviteter


Bränna ner tusen bilder på skiva.
Det tar sin lilla tid.
Men Thailandsbilderna får inte komma bort.
Med min sega dator tog det flera timmar och sex hela CD-skivor på 700MB. Hua.

Under tiden jag väntade på att detta skulle bli klart, satt jag i min säng och läste veckotidningar.
Förut gillade jag inte skvallertidningar, men nu uppskattar jag nästan denna sortens tidning mer än de lite tyngre magasinen. Shit, har jag blivit lat? Ooops. Hm. Vet inte. Lite kanske. ;)




Skriver musik, YO.


 


Förra veckan satt jag och klinkade på gitarren och kom på en riktigt go ackordslinga och en melodi på det.
Texten hade jag redan klar, så det var bara att sätta ihop. Nu återstår att fundera ut... resten.

Jag vet knappt om det är refrängen jag har, eller om det blir versen. Jag är total nybörjare!

Hundralappen i mjukisbyxorna.


Jag hittade den i mina grå mjukisbyxor. Vilken lycka!

Mamma stack den i handen på mig förra helgen och, sa: "Den här är från mormor".
Tänkte för mig själv; Tove, glöm nu inte att den ligger i fickan.
Idag är det söndag igen, och jag hittade den precis. Suck.

Den är i alla fall ren och fin
efter tvätten i maskin.
 
 




Thailand December 2012

I december var min familj i Thailand. Jag tittar tillbaka på bilderna och kan inte annat än att längta tillbaka.

Vakna upp till surret av air-condition. Stor, bred säng med vita lakan. Utanför fönstet; palmer och ett blått hav. Gå ner till hotellfrukosten. En maffig buffé. Exotisk inredning, kryddstark mat. Sedan ner till stranden, solen gassar, beställa in en drink.

Inte helt fel? :)

                     
 
 



Falukorvsångest

Ni vet i morse.. Detta inägget. Här är en fortsättning:
 

 
Svinkall morgon, fortfarande. Ut ur tåget. Lugn och nöjd. Men bara nästan...
Kalla mig kinkig, löjlig och nojig eller vad ni vill. För jag hade falukorv, potatis och pepparrotsås i väskan, men trots det promenerade iväg till ICA för att handla matlåda. Dumma mig. Pappa som hade lagat mat sent igår kväll...

Det fick bli krämig pasta med rökt lax...
Och så plockade jag ihop en liten lagom sallad att äta till; melon, lite gröna bönor, rivna morötter och körsbärstomater. Mumma!

Ja, där rök 70 onödigt kronor, bara för att jag är rädd att folk dömer mig för lite falukorv.
Smart tjej, jag vet.

Alla Hjärtans Dag-present


 
Kylan bet tag i mig, nästan lite ilsket...
Man tackar... precis som om att en veckas förkylning och ögoninflammation inte varit nog. Klev ut i snön på verandan och knatade iväg emot tågstationen.
 
Jag pulsade fram i smutsblandad snö längst landsvägen. Hörde dånet. Fan.
Det var verkligen inte första gången. Bara att kuta den vanliga vägen över järnvägsspåren och hoppa upp på perrongen. Klev på en vagn och satte mig rödmosig och med andan i halsen jämte en liten tant. Tåget rullade igång. Just då önskade jag mig bara kondition i Alla Hjärtans Dag-present.
 
Mycket romantiskt, jag vet.
 
 
 
 
 

Pennor. Och ny header.

 
 
Färgpennor är underskattade. De är ju hur kul som helst att teckna med. Förutom grafitpennor är detta verkligen min favorit. Jag älskar att man kan använda dem med ungefär samma teknik som grafitpennor, och att man lätt kan bestämma själv hur mättade man vill att färgerna ska bli på papper... Underbart, bara.

Nu är det inte så att jag är speciellt bra på att teckna, jag gör det på en basic level bara. Men kul är det! :D

Snart lär det komma en ny header också! Jag har jobbat som ett djur med den. Nästan. :)


Gitarren.

Den är väldigt sliten, min gitarr.
Den har en smal hals som är lätt att spela på.
Den har en djupröd färg som jag älskar.
Den ringer inte perfekt, men den funkar.
När jag flyttar hemifrån följer den med.
Jag gillar den massor!

Förut var det pappas. Men efter år 2008 är det mest jag som använder den. Motivationen att lära mig fick jag under ett ridläger, där en tjej hade med sig sin gitarr över allt. Pappa köpte en ny gitarr, och om jag känner pappa rätt så funderade han länge på att ge mig den röda gitarren. För något år sedan blev den officiellt min.
 
Jag är inte speciellt avancerad. Men det räcker gott för lägereldsspel. 
 
 
 

Tävlar om en bikini - längtar till värmen

 
Jag är med och tävlar om en USA-bikini på Julia Armskoghs foto- och vardagsblogg.
Kikade runt lite bland hennes inlägg, och det var förvånansvärt inspirerande. Onekligen duktig ung tjej.
Klicka HÄR för att komma till hennes tävling och delta :D
 


Så nu längtar jag till sommaren, såklart!

Vilka mer än jag läntar efter att få gå ut i t-shirt eller linne, känna den första värmen liksom tina upp kinderna efter den långa, gråa vintern?
 
Här nedan kommer lite härligt våriga bilder, kanske inte perfekta, men de inger stämning!
Det är positivt att längta, vet ni. Visar att man är optimistisk inför framtiden. Så längta på, så mycket ni kan.
 
Om du råkar vara en av de (ännu) få bloggläsare som läser, kommentera gärna så jag ser att ni finns :) Finns inget bättre än kommentarer!
 

Jordgubbar på en guldkantad tallrik i majvärmen 2012.
Fotograferades i mitt öppna fönster på andra våning.
 
Ville fånga en härligt sval men solig vårdag inomhus.
Solen skiner in genom fönstret. Värmer upp bara ben.
Att bara ta det lugnt med raggsockor i sin egen säng. Ingen press, bara lugn och stillhet.

 
Vår katt Beppe gjorde mig sällskap. 
Han ser lika relaxed ut som jag ville att han skulle.