tovesutopia.blogg.se

At the pool

Jag halvsitter på en solstol i skuggan vid hotellets pool iklädd turkos klänning och solglasögon. I vänster hand håller jag ett stort mörklila plommon som jag tuggar på medan jag skriver med högerhanden. En hel hög med barn plaskar i poolen bland uppblåsbara madrasser och bollar. En bit bort brummar en moppe förbi och mamma frågade mig precis om jag vill ha den sista bigarråen. Nä tack, sa jag. :) Resan hit gick smidigt. Efter att väskrnas vikt precis godkännts i incheckningen köpte jag en eye liner i cake-form från MUS i taxfreen. När vi kom ombord somnade jag direkt när planet tankats klart, och missade när planet lyfte. Vaknade precis före vi fick brunchaktig frukost vid niotiden. Eftermiddagen ägnades åt att handla lite mat, och åt att besöka stranden som ligger typ 50 meter från hotellet. Plockade sten och fotade i solnedgången. Mammas bilder blir alltid bättre än mina, undrar varför. HA-HA. Vi gick.sefan strandpromenaden bort och satte oss på en kombinerad restaurang/café/pub där vi tog varsin gräddig cappuchino. Mamma valde också en banana.split som jag smakade på. GOD! Idag åkte vi buss till centrum av staden vi bor i, Rethymnon, in till de äldre delarna. Det var oväntat va ckert där! Överallt såldes kläder, krddor, hantverk,.skor, souvenirer, smycken, tvålar och massa annat kul. Cafén och restauranger trängdes, speciellt ju närmare hamnen man kom. Precis intill det ljusturkosa vattnet låg ett tiotal restauranger ihopklämda tätt, tätt. Vi satte oss på en med vita, snyggt slitna trämöbler, gröna växter i terrakottakrukor och genomskinliga blå glas som passade fint till allt annat. Jag beställde in en flaska Cola light och mamma ett glas vitt. Inköp för dagen blev skor, kryddor och den frukt som vi äter här vid poolen. Kan även tillägga att jag åt en supergod "pork souvlaki" på.en restaurang till lunch. Ett spett med kött, paprika, rödlök

Packat klart

Då har jag packat klart. Nu väntar en snabb dusch, och kanske lite omsömnad av ett par shorts som ska bli kjol. Ifall jag hinner innan Maddish The Monkfish hämtar upp mig med bilen.

Jag väntar spänt inför morgondagen, nu är det typ bara 13 timmar kvar tills vi måste vakna för att åka till flygplatsen. Wunderful. :)

När vi är borta kommer jag bland annat sakna den här lille filuren:
 
 

Gitarr och sång

Mitt i natten är det, jag har inte packat som jag sa att jag skulle. Men skitsamma, det var värt det. För jag satt och spelade in musik. Hade sådant sång- och gitarrflow som man bara får en riktigt sen fredagkväll. Sjöng Rihannas Stay, den jag postade innan idag. Fast en egen tappning. Sedan la jag på en enkel stämma. När pappa kom och lyssnade sjöng vi ett par stämmor till, då blev det ännu bättre. Thanks dad.

Detta innebär att jag måste packa väskorna imorgon. Om jag vaknar nio, äter frukost och duschar, så har jag väl ungefär 5 timmar på mig innan jag ska till stan för att träffa Maddish. Det ska nog gå. Det är en packning med sommarkläder det gäller, INTE så svårt. Peppar peppar.

Note to self:
Pass
Biljetter
Pengar
 
 
 
 
 
 

Rihanna - Stay

Ooj. Jag har alltid sett Rihanna som en mainstream-artist som är autotunad och plastig och sådär. Umbrella, liksom. What?
 
Men så kommer en låt med verklig kvalité... som hon sjunger på ett sätt som är allt annat än mainstrem och plastigt. Såg detta liveframträdande för första gången igår på YouTube. Got a chock. Oj. Tyckte det var rätt ballt i alla fall. Har lyssnat på denna låten hela sommaren medan jag jobbat, men upplevde den aldrig som speciell.

 

Apple pie, strong arms & Crete

Nu har jag gjort allra sista dagen på kyrkogården som vaktmästare. Måste nämna hur mycket vi har fikat. Helt sinnessjukt. Allid fika varje tisdag. Plus att någon ofta bjuder under veckan. Nu under de senaste två veckorna har folk slutat innan semestern, och då har det blivit alla möjliga sorters bakverk. Jag bjöd på knäckig äppelpaj med vaniljglass idag. Riktigt lyckad blev den! E och A slutade också, men de pallade inte baka, så efter ett pass på en kyrkogård längre bort, knallade vi in på City och köpte två frysta tårtor; Daimtårta och Tobleronetårta. (Daimtårtan är som väntat svårslagen!)

Motionen vi fått är oslagbart bra. Ja... inte så att man blir andfådd, men man går väl säkert sina 10 000 steg i alla fall. Och av allt krattande, vattenbärande, brännande, trimmande och gräsklippande, så sitter jag AT THIS MOMENT IN TIME på ett par armar som är starkare än hulkens. Only joking. Nej men, jag ligger säkert på personbästa i armstyrka i alla fall. YES! Superbra med lite muskler i kroppen inför Kreta! (Och att jag lagt på mig något kilo av alla bakverk glömmer vi.)

Ikväll är planen att jag ska börja packa inför resan till Kreta som startar på söndag "morgon". Natt är väl ett bättre ordval, för vi måste upp vid 03 tror jag. Imorgon träffar jag Maddish The Monkfish i stan, där vi tänkte hänga på något café eller i Stadsparken. We'll see what happens. Hon har köpt något till mig nere i Italien, jag är cepenyfiken på vad det kan vara!!

Ha det gött :D


Äppelpajen som krävde en hel långpanna bakades på totalt 18 Granny Smith-äpplen.

Prawn hunter

Vi åt ju räkor igår, berättade jag.
Beppe gillar räkor.
 
 
I can feel the lukt av räääääks. Gööööööaaaaahhaahahhhhhhhhhhhh...


*Hoppas ingen ser mig* *Hoppas ingen ser mig*


Nu är jag jäävligt nära...

Räkor och trötthet


Sedär ja. Efter lite goda räkor med en enormt lång uppskuren ljus baguett, melon och vitt vin, så mår jag nu prima och är nöjd med dagen so far. Egentligen är jag så trött att jag vill sova; jag tror faktiskt att jag ska göra det redan om en stund. Min nya säng ska bara bäddas, sedan stensover jag trots att det är ljust. ;)
God natt då!

Ny säng!

YES! Äntligen nu madrass till min säng. Jag provlåg alldeles nyss och fiiifan vad skönt. :)

Nu ska vi ut i trädgården och äta räkor. Lite melon slinker nog ner också. :)

 

Jösses...

Det här är mitt rum. Det är stökigt. Det syns att jag har fått hem och packat upp min nya dator (funkar superbra, är skiiiitnöjd!!!). Det syns också att jag äger en blå pilatesboll, att jag suger på att bädda sängen, och att jag dricker vatten ur en literstor vattenkanna. Puss.

 

No make-up edition

Hejhej.

Idag är det måndag och jobb. Och här får ni....

EGO-KOLLAGE - No make-up edition (semi-wet hair included)

Jag tänkte det kunde sitta fint såhär på morgonkvisten.
Ni får ha det superbra medan jag räknar timmarna tills Kreta på söndag...
 
 
 

Vinbärstårta

Jag skulle bjuda på vinbärstårta sista dagen på jobbet... Ppffhhht... As if.... Haha, för mamma fick nyss ett ryck och vispade ihop grädden, plockade bär och kokade lite kaffe och på nolltid hade vi dukat fram för lite fika redan idag. Tårtan är uppäten. OCH HUR JÄKLA GOTT VAR DET INTE?!

Fredagsfikat på jobbet får bli något annat än marängtårta med vinbär. Undrar vad... En annan slags tårta, kanske? Hmmmm.... Jag kan väl äta vinbärstårta igen, men njää... Nu är jag sugen på att baka något mer avancerat. Jag äger för första gången i mitt liv en ugnsform med löstagbar kant. Och den måste ju användas. :) Fransk chokladtårta? Sommartårta med jordgubbar? Pavlova?


GOTT!

Sommartider

Ganska härligt att det är sommar. Och ganska härligt att det är så varmt ute. Om bara några minuter ska jag ut i den soliga trädgården med en ny tidning... Troligtvis väljer jag hängmattan på våran gröna, skuggiga uteplats... Lövtaket är format som en kupol och släpper igenom smala strimmor av ljus. Mysigt värre! :)

Man blir sjukt törstig när det är varmt, alltså. Jag dricker litevis med vatten om dagarna. Igår mätte jag upp exakt hur mycket jag drack, och kom upp i 2,5 liter. Idag ligger jag än så länge på precis samma siffra, trots att klockan bara är halv 7. Jeezzs.



Vinbären är mogna. Jag tror att det är dags för en marängtårta med bär och grädde. Jag funderar på att bjuda på en sådan när jag slutar jobbet på fredag... Katten Beppe smet in framför kameran i rätt ögonblick...
 
Ha det fint i sommarvärmen. :)

Summer is in da hoooooouuuuse!

Jag har inte riktigt orkat blogga under slutet av veckan. Men jag skyller på att det varit fullt upp! Det är trots allt sommar.

I torsdags exempelvis, skulle jag bara träffa M på stan för en fika. Men så visade det sig att hon hade tänkt möta upp massor av kompisar. Vi satte oss 7 pers på ett café, gick vidare till H&M och tvngade på T lite nya kläder, forstatte emot stadsparken för lite gött häng med tre gamla goa tjejkompisar, för att dra tillbaka emot torget där Linnea Henriksson spelade, vilket vi inte var intresserade av i mer än typ.... 10 minuter. Så vi stack och dansade flummig bugg på dansbanan i stadsparken igen. Underbart.

Då kom vi på den perfekta idén; vi går ut på krogen! Jag hade inget leg med mig (rookie wtf... haha) men det löste sig, och vi hade riktigt kul faktiskt. Nästa dag på jobbet var lite seg, men det fick det fan vara värt! :)

Och bilden på ett par glas vitt och lite melon här nedan, är från i fredags. M och jag satt hemma hos henne för en liten chill hemmakväll. Jag stannade över natten och fick på morgonen träffa hela hennes familj plus storebrorsans tjej från Stockholm på morgonen. :) Sånt tycker jag är skoj!

Oh well, dagen har börjat.
Frukosten är avklarad, kaffet ligger i magen det med.
Jag sitter vid datorn, tänker att jag vill träna lite idag.
I övrigt.... längtar jag mest efter att få hem min fina lilla monsterdator.

Ha det gött i värmen :)

 

Maddish The Monkfish och Mary

Maddish The Monkfish är en, genom jobbet som telefonförsäljare, relativt nyfunnen vän som har ett mycket roligt intresse. Hon tycker om hästar och ridning. Vilket sammanträffande. Ojoj. Det råkar ju jag också göra. Ojoj. Nu tänker den galna människan låta mej hänga i stallet och ta hand om hennes häst när hon behöver hjälp. Ojoj.

Och idag träffades vi när jag slutat jobbet, i huvudsak för att jag erbjudit henne hjälp att färga ögonfransarna inför hennes tvåveckors Italienresa med familjen. Men självklart passade vi på att tjöta hål i huvudet på varandra också. När vi ändå var igång drog vi i oss varsin kopp kaffe på altanen. Tjaaaaa, det är nog femte gången på en vecka som vi ses nu.

And then we were off to the stable. Maddish häst, Mary, är sjukt trevlig på de flesta sätt och vis. Framåt, tycker det är kul att jobba, nyfiken och social. Men så har hon en liten bitch inom sig, haha. Den bitchen lär jag få tampas lite mer med nu i sommar redan! Visst har jag provat på en liten lunk i skogen och tömkörning redan, men jag kan ju bara tänka mig hur det blir när jag får sitta upp och prova att jobba lite. Haha. Maddish, hjälp.

However, här är ett par bilder på Mary. Superfin häst, verkligen. Både psyket och kroppen! :)


 
 

Rolig dag.

Det sägs att det spökar i prästgården på kyrkogården där jag jobbar. Och där städade jag idag. Yey. No danger, antagligen, men... haha... jag som är så fruktansvärt lättskrämd och tyckte seriöst att det var lite läskigt att gå själv på övervåningen och sopa golvet. HAHA.
 
Gasolbrännaren fick stå som förste ogräs-rensare på kyrkogården även idag. Och nu har jag ett brännmärke på vaden. Men redan efter elvarasten övergick denna syssla i annan ogräsrensning. Bland buskar. Och ah, tänk typ... huksittandes, lite ryggont, värme, svett, jordiga knän och händer... inkludera dessutom lite goa brännässlor här och var, som sticker igenom handskarna sådär alldeles underbart... låter najs, eller hur? Nej.
 
Så till riktigt positiva saker. På rasterna ägnar vi åt att spela kort. Kulkul :) Neger och president, slav och president... call it what you think is fine. (Jag är en riktigt, riktigt tung slav i alla fall. Jäklar vad dålig jag är på kort... Haha) Och den andra positiva saken, vi fikade i prästgården. Mjuk pepparkaka, små drömmar och kanelbullar med lite kaffe och saft. Sitter alltid jättebra på tisdagarna efter en trött veckostart. :)


Rensade i buskarna. Det bränner i mitt vänstra långfinger. Brännässlor.
 

En söt sak.

Det är svårt att köpa kläder åt andra. Den här köpte mamma med sig hem från Prag. Jag älskar den inte, men jag måste ju säga att passformen funkade bra på kroppen i alla fall. Kommer säkert användas en hel del varma sommardagar här hemma :D

 

Pigg måndag.

Jag trodde jag skulle vara trött när jag vaknade idag, som somnade vid 00-01 igår. Men neehej då. Tur det! För idag har jag minsann inte suttit ner mycket - varken på jobbet eller hemma. Vi började med att vattna rabatter på tre kyrkogårdar. Det är tungt att bära vatten, vill jag lova.
 
När vi hade ätit frukost i vaktmästeriet, åkte vi iväg igen. Den här gången med ett släp grus efter bilen. Medan vi väntade in alla, precis före vi skulle åka, plockade E upp en planta ur gruset. Han planterade den på toppen av högen med två handavtryck, och skrev sitt namn under sitt konstverk.

 
Efter det gick jag med gasolbrännare hela dagen och såg till att ogräset gick upp i rök. Såhär...


Och då vet ni med en gång vad jag har haft för mig idag! :)

Förresten... idag lämnade vi in alla datordelar till en snubbe mamma känner... Han ska plocka ihop min nya dator åt mig under veckan. Hoppas ju på att få hem den senast fredag nu, känner jag. Fyfan vad KUL! :)

Nu ska jag ta hand om min träningsvärk genom att gå en promenad.
Om nu det nu är till någon hjälp... :)

Sen midsommarbild.

Såhär direkt efter jobbet tänkte jag att jag måste visa er årets midsommarkrans! Jag studsade ut bland buskar, blommor och träd på midsommaraftonsförmiddagen, för att plocka ihop björkris och blommor. Stack dessutom förbi ICA och fuskade med lite köpta rosor, prästkragar och blåklint... Sedan knåpade jag ihop kransen och begav mig till midsommarfesten inne i stan (som för övrigt var väldigt lyckad!).

Önskar jag var ännu mer ambitiös så att jag kunde göra en steg-för-steg-guide till en midsommarkrans. Men näeh, min dator är för seg, det tar tid och... SNART KOMMER MIN NYA DATOR :D

Ha det fint i sommarvärmen!

Här är den... Kransen...
 


 

Kvällning.

Tjenare.

Det börjar bli kväll och jag tänkte gå bort till affären och handla lite inför veckan. Efter det väntar lite träning. Ska man kanske träna först, så är det klart? Hm. Jo. Fan. Så gör jag. Bestämt. DONE. NU. TRÄNAR. JAG!

Bajbaj, arbetsvecka väntar! :)

 

En söndag.

Långt borta, genom tjocka ridåer av trötthet, hörde jag mamma pladdra på om sol och bad. Hon stod visst jämte sängen. När jag äntligen slog upp ögonen och blev medveten om verkligheten, var mitt ljusa rum tomt. Jag vacklade upp ur sängen och gick ner för trappan. "Pratade du med mig?", sa jag.
 
Jag orkade faktiskt inte åka med till någon strand och bada. Det lät inte kul. Istället har jag hållit mig hemma idag, och efter någon timma drog jag med mig telefon, en handduk och en flaska vatten ut på gräsmatten. Där låg jag och slappade i någon timma innan jag slängde ihop en provisorisk lunch, och städade upp här inne.

Om typ 20 minuter kommer Maddish The Monkfish förbi med bilen; jag ska hjälpa henne med hästen, eftersom hon själv förstörde ena foten igår i en trappa på krogen. Suck, vilken otur. Vi tänkte longera hästen lite, så hon för röra på sig. Ikväll är det min tur att röra på mig, också. Träning, träning, träning. Viktigt, viktigt, viktigt.

Här får ni ett ansikte. Det blåser. Håret flyger. Yey.

 
 

Welcome to Prague - bildbomb

Som jag skrev var föräldrarna Prag i veckan. Tidigare hade jag inte en aning om vad som fanns i Tjeckiens huvudstad, men nu vill jag inget annat än att åka dit med ett gäng kompisar. Wow! O

Prag? Varför Prag?
Staden är vacker, och besöks av turister från alla håll, mestadels ungdomar och vuxna i alla åldrar som vill äta gott, uppleva en ny kultur, få lite värme, kanske festa loss riktigt ordentligt. Överallt hittar du mysiga restauranger, pubar och cafén. På gator och torg står musikanter och konstnärer av olika slag, och shopping hittar du utan problem.

Staden är väldigt genuin och bevarad, trots att de centrala delarna av Prag är en stor turistmagnet. Utan att du behöver gå speciellt långt, kan du lätt ta dig till både stora öppna platser med massor av folkliv, eller till lugnare, mysiga och lummiga platser där du kan säta dej på ett litet café. Välj och vraka utan att behöva åka buss, med andra ord. Och ifall det är shoppingen du är ute efter, finns allt ifrån billiga marknader till dyrare affärer.
 
Se till att bo i centrala Prag.
Självklart kostar det mindre att bo i utkanterna, men bor man centralt slipper man att spendera pengar (och framför allt tid) på att åka buss. Egentligen kostar det inga extrema summor att bo centralt ändå; för oss är Tjeckien ett billigt land att handla i!
 
Prag är billigt...
Du betalar 1/3 av priset för det mesta. SUPER! Dessutom är de tjeckiska pengarna lätta att jämföra med våra svenska... Exempelvis: Ett par snygga 1000-kronorsjeans du köpte i Sverige före din Prag-resa, hittar du nu i Prag för 1000 tjeckiska kronor. Grejen är att 1000 tjeckiska är ungefär 330 SEK. Typ... skitbilliga 1000-kronorsjeans. Glöm inte att kika på kristallprylarna. Kristall är jättebilligt i Tjeckien!!!

HÄR FÅR NI EN BILDBOMB :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hej på er. Igen.

Nu var det längesedan jag bloggade, men så påminde Maddish The Monkfish aka. Astrid mig att jag kanske borde börja igen. Nu är min nya stationära dator på G också, och då lär det bli fan så mycket roligare att sitta här. 
 
Päronen har varit nere i Prag i veckan.
Så mina eftermiddagar har jag fyllt med
1) allt möjligt skoj med Maddish the Monkfish och 
2) teater med M.                                                                
 
Med Maddish varierade sysslorna mellan...
tacosätande, rödvinsdrickande, filmtittande och gitarr-klinkande
tillsammans med lite nynnande, och dessutom häst-hälsa-på-ande. 

Jobbar nu som vaktmästare på kyrkogårdar häromkring. 
Pengarna rullar in som de ska nu, jag trivs helt okej...
Men människorna på Boråskontoret är svårslagna.
 
Midsommar var skoj. 
Midsommarstången åkte omkull redan vid
klockan 10 ochstrax därpå kysste killarna varandra med tunga.


Ha det fint, jag hoppas verkligen att jag orkar blogga lite mer nu.
Kram på eeeehr.
***
 
Grillade även för första gången någon gång i Juni. Katten tiggde som vanligt.