tovesutopia.blogg.se

Grattis... på, öh... våffeldagen? I efterskott.

Våffeljärnet gick på högvarv här i huset den tjugofemte. Det är sällan som vi äter middag tillsammans, men dagen till ära, så..!

Och förresten! Jag tycker bäst om mjuka våfflor. Har aldrig förstått grejen med torra frasvåfflor. I så fall får den vara mjuk till största delen, och bara lite frasig. Fast det förstås... om du råkar bjuda mig på frasiga våfflor någon gång så kommer jag knappast tacka nej. MUMS! :)


När jag inte bloggar.

Jag har inte varit speciellt aktiv de senaste dagarna här på bloggen, men det kommer. :)

Idag ska jag göra mitt lilla ärende efter jobbet som jag aldrig gjorde igår, eftersom att stället i fråga var stängt på måndagar.

At work.

Det kändes verkligen skönt att sitta på ett nytt projekt på jobbet nu. Jag får ägna sig åt att sälja andra grejer och prata med helt andra sorters kunder. Lite omväxling! Det gillas.

 Nu ska jag bara springa till stan efter jobbet och få gjort ett riktigt trist ärende. Wiho.

Resa bort.

Är så himla sugen på att bara resa iväg. En kompis ska förhoppningsvis ner till Rumänien och plugga till läkare nästa år, så dit får jag gärna komma. Helt underbart ju! Vilken tur jag har, i så fall.

Men jag vill enormt gärna iväg på något helt "eget". Något som jag har valt själv. Kanske vill jag backpacka. Eller ta någon kurs i ett varmt land. Eller kanske jobba lite. Det finns tusen möjligheter. Bara att välja och vraka, framtiden är ett buffébord. Det som behövs är oftast bara lite pengar.

Haha, jag dör. Tanken som dyker upp är; men jag har ju så mycket "smått" att göra. Alla bilder, all inredning och körkortet. JAAA, det är verkligen något som stör mig. Varje dag. Det här är en lång rad saker som jag skjutit upp flera år. Nu fan ska det göras. Ikväll fortsätter jag med the mission.
 

Veckoslut. Godnatt.

Sådär. Sista dagen på veckan är slut, det är dags att sova. Godnatt. :)


Jag ryker av produktivitet.

Jag blev så jävla trött på mig själv idag. 
För att jag aldrig ens tar tag i saker jag både vill och borde göra.
 
Så jag skrev ner tankarna, det var så jäkla gött att bara få ner allt på papper. Utförligt. Blev väl typ två A4. Det är ungefär så jag gör för att komma igång när jag kört fast. Löser problemet genom att redovisa det för mig själv. Skriftligen. Vred och vände på det. Varför håller jag på såhär? Ifall jag gjorde på annat sätt, hade det blivit bättre då? Vad tjänar jag på att förändra mitt uppskjutarbeteende? Är sakerna jag vill göra ens relevanta längre, eller är det kanske bara saker som var viktiga för ett år sedan?

Jag sammanställde en liten "tabell" över de saker jag borde göra. Och skrev varför jag inte har gjort dem i en ruta. Och varför jag vill ha dem gjorda i en annan. Och i den tredje skrev jag vilken som var störst; vinsten eller mödan.

Gissa vad? Vinsten blev större när det gällde alla saker. Och om det var någon av "vinsterna" jag tvekade på, så testade jag att förenkla uppgiften lite. Jag har en tendens att göra saker större och svårare än de behöver vara. Exemelvis behöver jag faktiskt inte redigera 500 bilder bara för att de ska in i fotoalbumet. Det räcker att jag redigerar de sämsta och de allra viktigaste/snyggaste.

Så... Idag har jag:

  • Brännt ner bilder och filmer från Thailand
  • Börjat anteckna vilka bilder från 2009 och framåt som jag ska framkalla (till fotoalbumen...)
 
Det är ett enormt arbete och har tagit mig säkert 4 timmar, men nu är jag fanimej på G.



Jag ska alltså framkalla bilder och sätta i album. Jag kan se det fina/minnesvärda i alla bilder nedan, frågan är vilka som är värda att spara. Nu handlar det inte heller om 9 bilder, utan om tusentals... Puh.

Gott till filmkvällen

Till första filmen i Twilightserien åt vi frukt som vi doppade i vit och mörk smält choklad. Mums. 


Har städat! :)

Jag har städat lite idag. Tredje inlägget om denna ovanliga händelse.
Nu är N här och vi sitter och äter tacos. Yumyum.

Kolla resultatet:



 

Paus.

Klockan är efter fyra. Jag har tränat och handlat, men inte städat. Jag blev så fruktansvärt trött innan, och helt yr. Så jag satte mig med min varma sparrissoppa toppad med knaperstekt bacon i tevesoffan och vilade. På det drack jag lite kaffe. Sorten hette Colombia, och den gillade jag verkligen inte alls.
 
Nu börjar jag känna mig som en människa igen, och sitter här och bloggar samtidigt som jag lyssnar på peppmusik som för närvarande är alltifrån Sublime till Eminem till Bruno Mars, Robbie Williams och Two Door Cinema Club. Ja, det är en himla mix av musik.

Nuså. Städning. Nu kör vi.
 

Today's & thoghts

 
Ikväll titta N in och då sätter vi oss framför teven och påbörjar ett Twilightmarathon. Om jag inte förstått saken fel så fixar min kära mor tacos till ikväll också, wuuunderful.

Nu har jag lite saker jag vill göra, och det lär vara klart före lunch, no problemos
- Workout: styrketräning + promenad
- Städning: turbofart; mitt rum ska dammsugas och skuras
 
 
Efter det kanske jag kan fundera lite på vad jag vill med livet... Tss. Nej, men seriöst, jag vet inte vad som händer med mig. Jag förtränger mina egna önskningar till förmån för... att...  inte göra någonting. Att blogga. Lata mig. Träna. Och så glömmer jag av att jag faktiskt vill mer. Mycket mer. Det kan ju vara en bra start att fundera ut VAD man vill. Men varje gång jag tänker den tanken, är det som att jag... kräks.

Det känns ibland som att jag har Himalaya framför fötterna. Det verkar ju liksom jobbigt nog att försöka ta sig upp på berget. Så jag gör det jääävligt svårt för mig själv genom att gå och skjuta det framför mig istället.
Det är tungt, kan jag lova. Och inte fan kommer jag att kunna börja klättra om jag fortsätter skjuta på.

Hm. Det här måste jag lära mig. Det är någon knapp jag inte har hittat än. Vet inte vilken.

Thursday, 21 of March, 2013 - 18:28 pm

Vänder dagen till något bra nu. Jag har tagit en promenad, handlat nyttig mat och turbostädat här hemma. Sömnen har jag tagit ikapp under dagen och huvudvärken börjar ge med sig! Underbart! Dessutom fick jag ett SMS av M som ville träffas, så det får vi se till att göra så snart det går. 

Under kvällen ska jag fortsätta ta det lugnt. Kika i ett modemagasin, kolla lite bloggar och må bra. :)


Hejhej jag är död

Ouch, vilken huvudvärk. Den är INTE kul. Plus att jag sov skitdåligt inatt, vet inte varför men dels lyste månen in och störde mig, dels snurrade tankarna in sig i varandra efter begravningen och jag lyckades verkligen inte få någon ro i kroppen. Så idag jobbar jag inte, utan har stannat hemma. Och vad jag har gjort idag?

Det räcker såklart att jag säger soffa, sömn och Ipren.

Ytterligare lite bläckkladd

Efter att jag hade försökt teckna lite ögon <--- Klick//.... så, provade jag mig också på en 3D-bild av min HTC. Jag kikade även här hur man gjorde på YouTube. Inte för att det ser ut som en 3D-bild som det skulle... Så jag förbättrade kontraster och kladdade dit lite extra skugga för att få den effekten ändå.
 
Nu ser man teckningen från sidan, men hade man sett pappret ovaninfrån så hade telefonen sett väldigt skev ut. Det är just detta som ska bidra till 3D-effekten. (Om man kikar noga på mina bilder nedan så ser man att det ändå ser skevt ut, vilket beror på både mina bad skills och fel vinkel mellan kameralins och papper.)

Ni vet väl att det finns sådana ENORMA målningar på gator på flera håll i världen? En målning som från en viss vinkel får djup, och som från en annan vinkel ser ut som vilken platt gatumålning som helst. Lite klurigt, men kul! 
 

Khyan1 - YouTube del 5

Det här är femte delen i min presentation av vad jag gillar med YouTube. 

Komedi och humor är egentligen nästan uteslutande det enda som går hem på YouTube.
Så där kikar man in när man vill få sig ett billigt skratt. Och det kan man verkligen få.

Khyan Mansley, Khyan1, är väldigt duktig på just humor, men han lyckas samtidigt vara inspirerande och kommer ofta med en hel del djupare tankar (som han alltid uttrycker på ett kul sätt!). Därför är det många som ser honom som den roligaste underhållaren på YouTube (bara kika på toppkommentarerna).

Han gör narr av sig själv, han gör narr av andra, och av samhället.
Han framställer det mesta som så tragisk att det blir komiskt, och så komisk så att det blir tragiskt. Eller något.

Tragikomiskt. Sorglustigt, liksom. 

Här tar Khyan upp en global fråga, miljöförstöring...
This is very artistic, if you ask me!
 

Painting eyes at work

Jag kladdade i mitt block igår på jobbet. Ett par ögon med enorma irisar. Jag kan inte sitta där utan att kladda. Det vore tortyr. Hade precis kikat på lite tutorials på YouTube och kunde inte låta bli att skissa lite själv. Mer och mer bläck blev det, mörkare och mörkare blå, större och större kontraster... Och sedan ett öga till.
 
Och jag ritade nog ganska frenetiskt, för en kollega undrade om jag var arg. Haha! :)


Att göra...


I mitt inlägg ---> "Procrastination" <--- skrev jag att jag har problem med att få saker och ting överstökade och klara. Nu har jag gjort som jag planerade; jag pysslade ihop en liten att-göra-tavla. Nu kan jag åtminstone inte säga att jag har glömt av VAD jag borde göra... ;)


Utekväll på XoY


Igår var det ös på krogen vill jag lova!
L fyllde alltså 20 och temat var cocktail/glamour.

Vi förfestade tre tjejer i A:s nya lägenhet, och under tiden jag lockade klart mitt hår (Nej, jag hann aldrig hemma... Trots planeringen...) knackade hennes pojkväns två kompisar på dörren och kom in med varsin drink i handen. Lägenheten är en härligt luftig 3:a med nyrenoverat kök. Tänk rostfritt stål, spots över köksbänken, kokböcker uppstaplade synligt i hyllorna, vita luckor och väggar + röda detaljer, och dessutom högt i tak. Där satt vi under ett par timmar och pratade, medan vi drack Gin och tonic och rödvin i enorma vinglas.

Vi stod på gästlistan till XoY eftersom L firade 20 år, och vi var ombedda att vara där i tid, men L var inte klar med förberedelserna, så utanför stod alla och frös. Haha. Jaja, sedan kom vi in och där partade vi loss. Jag och N blev dock trötta på livet uppe på dansgolvet, så när vi behövde pausa drog vi ner på toaletterna... Gött häng så att säga.
 
Vid halv två åt jag och N varsin stor kebabrulle med enormt mycket sås, eftersom vi var trötta på att festa. Efter tre var vi hemma, FAN vilka trötta tjejer vi var!
 
(Ifall ni läste Twilightinlägget jag skrev i veckan, så kan jag säga till er att min önskan gick i uppfyllelse ganska snart. Jag ska påbörja ett Twilightmarathon med N nästa helg.)

 
Jag och N i toalettspegeln, jag med en underbart ful min. Plus våra glas vid borden.

Party på G

 
Vaknade vid 9, ganska pigg som vanligt på helgerna. Gjorde i ordning gröt toppad med äpple, banan och hallon. Åt dessutom en skiva rostat bröd med ost. Ordentlig frukost inför kvällen, brabra!
 
Det ska bli så förbannat kul så jag dör! Är skittaggad och har nu enormt mycket att göra känns det som. Ska städa upp här på rummet först, så jag slipper komma hem till ett bombnedslag. Sedan ska jag:

- göra rent klackarna
- fixa väskan inför ikväll (stressar JÄMT med det i sista sekund annars)
- prova smink och hår
- måla om nagellacket (tänk på att det ska torka med...)
- duscha (peela, raka benen, tvätta håret, inpackning...)
- sminka mig (glam-make med silver och eyeliner. Plus lösögonfransar.)
- fixa håret (lång process att fixa glam-lockar!)
 
Så det blir en intensiv dag. Let's get started.

Kaffe, café, coffee

 
Jag dricker kaffe efter frukost... jag använder jobbets kaffeautomat två gånger per dag... jag dricker en kopp när jag har ätit efter jobbet... och det händer ibland att jag någon av gångerna dricker stora+dubbla koppar... alltid med mjölk i.

Det är gott och lyxigt med kaffe, och att dricka det på morgonen eller till en god efterrätt är helt givet... Kan jag klara mig utan det? Vill jag? Kanske!

Det finns självklart fördelar med att vara kaffedrickre. Antioxidanter, värme, mysighetsfaktor, kicken...
Men de negativa aspekterna kanske man borde fundera lite mer över. Sämre sömn, vätskeutdrivande, suget och abstinensen...
 
Så jag funderar nu på att kanske sluta. Någon gång. Eller i alla fall dra ner på mängden, 2 koppar kanske är bättre än de normala 4-5. Morgon och eftermiddag, finfint! :)

Dricker ni kaffe? =)
 
 
 

Twilight?

 
Vad tycker ni om Twilight?

Jag har läst alla böckerna och sett alla filmerna, but I'm not particularly fond of it. Det är en okej serie.
Så jag enjoyar ändå att titta på filmerna, och kan definitivt tänka mig att ha ett marathon inom en snar framtid!
Någon som är på? Haha.
 
Mja, i vilket fall borde jag lägga mer tid på att titta på film. Älskar det egentligen, men jag glömmer ofta av att det ens är en möjlighet.

Här är en bild från typ 2011, låg ute i solen och läste Twilight med en flaska iskallt vatten i trädgården. ÅÅÅHW.

Katt

Beppe är alltså vår 14-åriga katt. Han är hur kelig som helst, och har en enorm personlighet. 
Han är väldigt social och på äldre dagar har han blivit mer benägen än aldrig förr att hoppa upp i knät.
Och på matbordet. Hrm.

För övrigt kan det vara bra att veta att
- han älskar tonfisk och räkor (och kräks av det sistnämda)
- tyckte om melon som yngre
- har en kal fläck (ett ärr) stort som en enkrona på ryggen
- ser brunrandig ut i solsken
- har enormt mycket skinn på magen sedan han var tjockis
- kan gå i evigheter och småprata med oss på morgonen och håller inte käft förrän vi slutar snacka med honom
- OCH så är han fånigt rädd för dammsugaren.
 
Här får ni dessutom en mycket smickrande bild på honom.
 

Dags att sova?


Varit och inhandlat diverse smycken i stan. Ett par halsband som jag inte tror att jag ska ha. Jaja, jag får åka till stan imorgon med då. Tar med klänningen den här gången! :)
 
Strax är klockan i nio, jag är supermegatrött. Sängtime redan? Ja, jag tror det faktiskt. Jag ska bara klottra klart på mitt papper här först...  Satt och ritade med en linjal, nu fyller jag i de oregelbundna formerna med färg. Tss.


Smyckesinköp och bläckkladd


Här sitter jag på jobbet. Och jag säljer på, jag.

I eftermiddag ska jag förbi lite affärer för att köpa lite snygga smycken till i helgen. L har bjudit in 50 personer till sin födelsedagsfest på ett populärt uteställe, och temat är cocktail/glamour. Det blir spännande! :)
Jag och N ska nog fixa någon fin present tillsammans på torsdag.

Det här satt jag och roade mig med i förrgår på jobbet:


Procrastination

 
Jag vill ta mig ur mitt knepiga och ineffektiva beteende... Det finns så mycket jag vill och måste göra, men det slutar alltid med att jag knappt får gjort något, utan gör andra småsaker som är lättare att ta sig igenom. Haha. :)

Exempelvis:
Idag planerade jag att sätta mig ner för att läsa lite om attraktionslagen, för skoj skull. Det kräver en del koncentration för att sätta sig in i en ny, lång artikel....

Så vad gjorde jag istället?
Jag fastnade här på bloggen. Kom på att jag ju inte har skrivit så mycket, och att jag faktiskt hade ett litet inlägg på G. Och så redigerade jag lite, skrev och postade.

Fixade och trixade.
Simple and effortless.
Och där rök 40 minuter.

Så nu ska jag ta tag i detta hemskt frustrerande beteende. Jag har märkt att jag blir mest inspirerad att förändra när jag präntar in mitt mål i huvudet genom att skapa, skriva och arbeta kreativt. Därför tänker jag såhär...:
 
Jag har en liten ram på 5 x 7 cm med söta, mönstrade, smala silverkanter. I den ska jag sätta upp en liten lista på saker jag verkligen bör göra inom den närmsta framtiden. Kommer alltså sitta bakom genomskinlig hård plast, och där ska lappen sitta. Sedan fäster jag ramen på min nya anslagstavla. Min lilla planeringstavla.
NU FAN ska jag få lite saker gjorda.

Och för att orka ta tag i sådant måste man sova.
Så godnatt. :)

En kul lördag

 
Lördagen den 9:e mars. 
 
  • Jag, L, och N såg på melodifestivalen och drack vin. Doppade jordgubbar, apelsin och banan i choklad. MUMS.
     
  • Jag tappade bort N:s ena sko. Ut från krogen - springa på trottoaren flera hundra meter - i mina klackar. AJ. Vi hittade skon där vi gått ur taxin.
  • Efter en lång kväll åkte N hem. Efter en timme kom jag till henne. Med taxi. Dyrt. Vi stensomnade.


Jag säger inte att följande seriestripe är det minsta fin. Fyfan säger jag egentligen. Men den beskriver lite av lördagskvällen i alla fall.
 

Böcker

 
Jag städade mitt rum igår och ställde upp en trave böcker jämte sängen som låg utspridda i rummet.
 
Camilla Läckbergs bok Sjöjungfrun ror jag att jag lånade av farmor för länge sedan.
Skönhetsbibeln jag tittat igenom lite, jag hittade den på en bokoutlet i Helsingborg.
Henrik Fexeus Konsten att få mentala superkrafter köpte jag på Bokia i somras, precis som...
... Det goda inom dig och Bröllopsfixaren Dessa var mammas och min strandläsning i Thailand.
På samma bokrea inköptes även Det fjärde offret, en deckare som jag inte ens försökt att börja på.

Och japp. Harry Potter med. Den. Är. Favoriten. Ingen. Tvekan.
Jag älskade Harry Potter när jag var lite yngre, var ett stort fan och älskade både filmer och böcker. Så något annan favorit KAN jag bara inte ha. :)
s

Morgonvanor

 Morgonen är en ganska skön stund på dagen, eller hur?! Lugn, skön, man har hela dagen framför sig....
 
 
Såhär ser en typisk morgon ut för mig:
 
---> Jag vaknar och hoppar i duschen. Jag hatar att duscha på morgonen, vill hellre krypa i varma goa kläder.
      Sedan får jag äntligen klä på mig kläder och väljer mjukisbyxor.
 
---> Går till köket och varierar mellan gröt, knäckebröd, keso, kvarg och ägg i olika kombinationer, alltid
      tillsammans med frukt och grönsaker.
 
---> Som vanligt tittar jag på Vakna med NRJ. Lättsamt, roligt och uppiggande. Händer att Oprah Winfrey får
      säga några kloka ord genom rutan också.
 
----> Sedan går jag till badrummet och sminkar mig, fixar därefter håret och sist av allt byter jag om till kläder
       som väldigt ofta blir jeans och någon t-short, top eller tröja beroende på humör.
 

Här är ett litet klipp från programmet.


"Farfar ska ha mössa"


Min farmors syster fyllde 80 år i somras, och släkten samlades ute vid deras torp i Landvetter. Den dagen var det som ni ser underbart väder, och vi åt massor av god mat.
Efteråt serverades tårta, och som ni ser bär någon på en bit av den på bilden precis nedan.... Mums.

Mamma fotograferade den perfekta bildserien när barnbarnet K tvingar på farfar mössa och keps. :)
 
Låt bildera tala för sig själva... 
 
 
 

Tjenaretjenare igen


Då är jag tillbaka på bloggen igen! :)

Då var det dags för en fika med M efter jobbet, och jag lär äta något supermegagott på mitt favoritcafé här inne i stan. Inför torsdagen har jag en ytterligare fika inplanerad med N och L, men vi tänkte att vi borde kompensera allt fikande med lite gym precis före. Underbart :)

I helgen satte jag igång med arbetsproven till högskolan. Det är mycket arbete, alltså...
Kanske vill jag inte ens in på högskolan till hösten, utan kanske vill jag hellre leva livet. Resa lite, tjäna mer pengar och se till att börja må bättre.
 
Cìao!