tovesutopia.blogg.se

Vill ha en förändring..

Nu sitter jag på jobbet som telefonförsäljare. För tillfället går det hyfsat jäkla kasst, to be honest.
Jag vill egentligen bara gå en skrivarkurs på distans eller något. Åka utomlands med kompisar. Ägna mig åt det jag verkligen gillar. Filma, redigera filmer, teckna, rida, spela musik, träffa härligt folk...
 
ÅH! Längtar bara bort härifrån.
Ikväll är det utgång som gäller. Bowling med kollegorna. Sedan krogen. Dricka lite, döva känslorna.

Vilket liv, alltså. :)

Nytt år och nya möjligheter

2013 alltså! FASIKEN vad härligt med ett nytt år. Känns som att en frisk vind bara tar tag i allt gammalt, blåser ur det ur själ och kropp och... Kvar finns bara förväntan och en viss ovisshet. Det tycker jag bara känns spännande! :)

Har ni sett Barnen i Bullerbyn?  Vet ni hur man gör när man smälter tenn och spår in i framtiden? 
 
Det är en finsk tradition att smälta en hästskoformad tennbit, som man sedan häller i en hink med kallt vatten. Den skållheta tennvätskan stelnar blixtfort, och när klumarna når botten är de stenhårda igen. Var och en häller i sitt tenn i vattnet och får bestämma vad den egna biten föreställer. 

Det var precis vad jag och tre halvfinska kompisar gjorde på nyår. Såhär ser min tennklump ut:
 
 
Jag tyckte att min såg ut som en knopp eller blomma som höll på att slå ut. Det lät positivt, jag såg det som att jag kommer utvecklas på något sätt. :)

20 år och systembolagsdags med L!

Jag och min kompis L fyller år på samma dag, den 3:e januari. Ett år åt vi på thairestaurang och gick sedan ner till bion och köpte biobiljetter åt varandra i present som vi använde på en gång. Ett annat år var vi hemma hos henne och småfirade med film och cider.

Det här året var vi på Systembolaget. En dag för sent i och för sig, men ändå. L rekommenderade mig ett rosévin hennes syster hade haft på sitt bröllop. Jag tog rådet och köpte en flaska. Kassörskan frågade om vi var tvillingar. :)