tovesutopia.blogg.se

Welcome to Prague - bildbomb

Som jag skrev var föräldrarna Prag i veckan. Tidigare hade jag inte en aning om vad som fanns i Tjeckiens huvudstad, men nu vill jag inget annat än att åka dit med ett gäng kompisar. Wow! O

Prag? Varför Prag?
Staden är vacker, och besöks av turister från alla håll, mestadels ungdomar och vuxna i alla åldrar som vill äta gott, uppleva en ny kultur, få lite värme, kanske festa loss riktigt ordentligt. Överallt hittar du mysiga restauranger, pubar och cafén. På gator och torg står musikanter och konstnärer av olika slag, och shopping hittar du utan problem.

Staden är väldigt genuin och bevarad, trots att de centrala delarna av Prag är en stor turistmagnet. Utan att du behöver gå speciellt långt, kan du lätt ta dig till både stora öppna platser med massor av folkliv, eller till lugnare, mysiga och lummiga platser där du kan säta dej på ett litet café. Välj och vraka utan att behöva åka buss, med andra ord. Och ifall det är shoppingen du är ute efter, finns allt ifrån billiga marknader till dyrare affärer.
 
Se till att bo i centrala Prag.
Självklart kostar det mindre att bo i utkanterna, men bor man centralt slipper man att spendera pengar (och framför allt tid) på att åka buss. Egentligen kostar det inga extrema summor att bo centralt ändå; för oss är Tjeckien ett billigt land att handla i!
 
Prag är billigt...
Du betalar 1/3 av priset för det mesta. SUPER! Dessutom är de tjeckiska pengarna lätta att jämföra med våra svenska... Exempelvis: Ett par snygga 1000-kronorsjeans du köpte i Sverige före din Prag-resa, hittar du nu i Prag för 1000 tjeckiska kronor. Grejen är att 1000 tjeckiska är ungefär 330 SEK. Typ... skitbilliga 1000-kronorsjeans. Glöm inte att kika på kristallprylarna. Kristall är jättebilligt i Tjeckien!!!

HÄR FÅR NI EN BILDBOMB :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback